آغاز واریز وام فوری 500 میلیونی مستاجران از امشب | متقاضیان وام فوری مسکن جا نمانند

بانک مسکن اعلام کرده است که در جریان افزایش وامهای مربوط به بخش مسکن، سقف تسهیلات نوسازی بخش فرسوده نیز به 550 میلیون تومان رسیده است. اما برای دریافت این وام باید چه مراحلی را طی کرد و سود آن چقدر است؟
دریافت وام فوری یکی از معظلاتی است که متقاضیان تسهیلات بانکی با آن مواجه هستند. وام فوری معمولا در فاصله دو یا سه روز پرداخت میشوند و نرخ سود و شرایط بازپرداخت متفاوتی دارند.وام فوری از جمله وام هایی است که برخی بانک ها طرح هایی برای اعطای آن دارند. وام فوری میتواند وام ازدواج ،وام مسکن ، وام قرض الحسنه یا هر وام دیگری باشد. وام فوری و شرایط گرفتن آن در بانک های مختلف میتواند متفاوت باشد.
بانک مسکن اعلام کرده است که در جریان افزایش وامهای مربوط به بخش مسکن، سقف تسهیلات نوسازی بخش فرسوده نیز به 550 میلیون تومان رسیده است. اما برای دریافت این وام باید چه مراحلی را طی کرد و سود آن چقدر است؟
کمبود زمین در سالهای اخیر باعث شده است توجه بیشتری به بازسازی بافت فرسوده جلب شود؛ بافتی که عمر بناهای آن به اتمام رسیده و با بلندمرتبهسازی و ساخت مجدد، میتوان متقاضیان زیادی را در آنها سکونت داد.
هر چند کارشناسان معتقدند تصمیمات دولت در زمینه مسکن، تخصصی و برنامهریزی شده نیست، اما با این وجود، قسمتی از برنامهریزی حوزه مسکن در برنامه ششم و هفتم توسعه به احیای این محدودهها اختصاص یافته است. در همین راستا، بانک مسکن از افزایش سقف وام نوسازی بافت فرسوده خبر داده است.
سود وام بافت فرسوده چقدر است؟
بر این اساس وام نوسازی بافت فرسوده در محدودهها و محلات مشمول این طرح، از این پس به ازای ساخت هر واحد به 550 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. تسهیلات از سه منبع تودیعی دولت، منابع بدون سپرده بانک و منابع داخلی بانک (اوراق ممتاز) قابل پرداخت است.
سود تسهیلات بافت فرسوده با توجه به اینکه از چه منبعی تامین میشود متغیر است. 185 میلیون تومان آن پرداختی از سمت دولت با نرخ سود صفر درصد، منابع بدون سپرده بانک 185 میلیون تومان با نرخ سود 23 درصد و از محل اوراق ممتاز 180 میلیون تومان باقیمانده آن با نرخ 21.5 درصد پرداخت میشود.
آن بخش از تسهیلات که از محل اوراق ممتاز تامین میشود، نیازمند هزینه اولیه و خرید اوراق است. با توجه به اینکه اکنون قیمت هر برگه اوراق حق تقدم حدود 100 هزار تومان است، متقاضیان باید 360 برگه را به ارزش 36 میلیون تومان خریداری کنند. در نهایت نیز وام با توجه به پیشرفت پروژه و حداکثر در چهار مرحله پرداخت میشود. میزان پیشرفت فیزیکی پروژه از طریق گزارش ارزیابی که بانک بر اساس ضوابط و مقررات جاری انجام میدهد، تعیین میشود.
نخستین شرط برای دریافت وام فرسوده 1402 داشتن بنایی در محدوده بافت فرسوده است؛ به این ترتیب وام نوسازی بافت فرسوده تنها به متقاضیانی تعلق میگیرد که ملک کلنگی آنها در محدوده بافت فرسوده قرار گرفته باشد.
نکته بعد که به آن هم اشاره شد، بررسی هزینههای نوسازی بنا از سوی بانک مسکن است. اگر بر اساس این ارزیابی، هزینههای برآوردشده توجیه اقتصادی داشته باشد، وام به متقاضی تعلق خواهد گرفت. در نهایت نیز متقاضیان واجد شرایط میتوانند با مراجعه به نشانی سایت www.facility.udrc.ir برای ثبت نام اقدام کنند.
مدارک لازم برای دریافت وام نوسازی بافت فرسوده
مدارک لازم برای دریافت وام بافت فرسوده نیز مدارک شناسایی هویت فرد، سند مالکیتی که قابلیت ترهین داشته باشد، بنچاق قطعی مالکیت متقاضی، پروانه ساختمان و نقشههای معماری ساختمان است.
طرح کلید به کلید در بافت فرسوده
یکی از گزینههای دیگری که دولت برای تشویق نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته طرح کلید به کلید در بافت فرسوده است. بر این اساس دولت در ماده 121 لایحه برنامه هفتم توسعه وزارت راه و شهرسازی را مجاز کرده است به ساکنان بافتهای فرسوده این فرصت را بدهد تا واحد مسکونی خود را با یک واحد نوساز یا یک قطعه زمین دولتی با ۴۰ درصد تخفیف تعویض کنند.
نخستین بار در ابتدای سال 1402 بود که محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی از اجرای طرح معاوضه خانههای فرسوده در آیندهای نزدیک خبر داده بود. وی به تازگی اعلام کرده است این طرح، در قالب یک بسته تشویقی جدید ابلاغ شده است.
وام فوری یک روزه
وام ودیعه مسکن وامی است که برای تامین تمام یا قسمتی از هزینه ودیعه واحد مسکونی مورد نیاز افراد پرداخت میشود و در طول دوره اجاره واحد مسکونی، مورد استفاده قرار میگیرد. وام ودیعه مسکن در جهت کمک به مستاجران کم درآمد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه می شود. وام ودیعه مسکن تا سقف 70 میلیون تومان به متقاضیان برای اجاره و پول پیش مسکن پرداخت می شود. حال برای کنترل بازار اجاره مسکن سقف وام ودیعه مسکن را دولت افزایش می دهد. در ادامه به آخرین خبر از وام ودیعه مسکن می پردازیم.
اگر قصد اجاره یک خانه نقلی در قم را دارید، گزارش امروز ما را از دست ندهید، برای راحتی شما جدولی را تهیه کرده ایم تا بدانید برای رهن و اجاره یک خانه نقلی در قم با امکانات متفاوت دقیقا به چه بودجه ای برای اجاره نیازمند هستید.
اگر قصد اجاره یک واحد نقلی در پردیسان را دارید، یک واحد ۶۵ متری ۱۱ ساله که یک اتاق خواب دارد را با رهن کامل ۱۷۰ میلیون تومانی برای اجاره آگهی شده است.
اگر به دنبال واحد دیگری در عمار یاسر هستید میتوانید یک خانه نقلی ۴۰ متری که یک اتاق خواب و پارکینگ دارد را با پول پیش ۹۰ میلیونی و اجاره ۴ میلیون تومانی در عمار یاسر کرایه کنید.
اگر واحد ۶۰ متر مد نظر دارید، باز یک واحد دیگری یک خوابه است در پردیسان با رهن ۱۰۰ میلیون و اجاره ۲ میلیون تومانی در پردیسان برای اجاره قیمت گذاری شده است.
همچنین یک واحد دیگری در امامزاده ابراهیم با متراژ ۵۵ متر در حالی که ۲۲ سال از ساخت آن گذشته باشد را با پول پیش ۱۰۰ میلیونی و اجاره ۱میلیون ۳۰۰ هزار تومانی برای اجاره آگهی شده است.
اگر در امام دنبال خانه نقلی هستید باز یک واحد با متراژ ۶۰ متر و یک اتاق خواب و انباری دارد را با پول پیش ۱۲۰ میلیونی و اجاره ۱ میلیون تومانی در امام برای اجاره آگهی شده است.
همچنین واحد دیگری در کلهری که ۶۵ متر است و یک اتاق خواب و انباری دارد را با پول پیش ۵۰ میلیونی و اجاره ۴ میلیون تومان در کلهری کرایه کنید.
اگر به دنبال خانه نقلی در همین محل هستید باز یک واحد با متراژ ۳۰ متری ۹ ساله با رهن ۱۰ میلیونی و اجاره ۴ میلیونو ۵۰۰ هزار تومانی در کلهری برای اجاره قیمت گذاری شده است.
با توجه به سال ساخت، منطقه و برخورداری از امکاناتی مانند آسانسور، پارکینگ و انباری قیمت ها متغیر است.
با مطالعه جدول زیر اطلاعات بیشتری درباره قیمت رهن و اجاره خانه نقلی در قم به دست خواهید آورد.
هزینه رهن و اجاره خانه نقلی در قم
محله متراژ مشخصات سال ساخت رهن(تومان) اجاره(تومان)
پردیسان ۶۵ ۱خوابه،پارکینگ ۱۳۹۱ ۱۷۰٬۰۰۰٬۰۰۰ -
امامزاده ابراهیم ۵۵ - ۱۳۸۰ ۱۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۱٬۳۰۰٬۰۰۰
عمار یاسر ۴۰ ۱خوابه،پارکینگ ۱۳۸۵ ۹۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۴٬۰۰۰٬۰۰۰
پردیسان ۶۰ ۱خوابه ۱۳۸۵ ۱۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲٬۰۰۰٬۰۰۰
امام ۶۰ ۱خوابه،انباری ۱۳۸۷ ۱۲۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۱٬۰۰۰٬۰۰۰
کلهری ۳۰ - ۱۳۹۳ ۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۴٬۵۰۰٬۰۰۰
امامزاده ابراهیم ۶۰ ۱خوابه،پارکینگ،انباری ۱۴۰۰ ۳۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ -
کلهری ۶۵ ۱خوابه،انباری ۱۳۹۸ ۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۴٬۰۰۰٬۰۰۰
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه صاحبان خانههای فرسوده در بافتهای فرسوده، ملک یا زمین جایگزین میگیرند، گفت: فراوانی تعداد واحدهای لرزان و ناایمن در بافت فرسوده شهرها و ضرورت کمک به احیا و مقاوم سازی این بافت، دولت را مجاب کرده تا راهبرد اصلی خود را در نهضت ملی مسکن معطوف به نوسازی بافت فرسوده و ایجاد واحدهای پایدار کند.
محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ضمن تشریح سیاستهای احیای بافت فرسوده شهری گفت: فراوانی تعداد واحدهای لرزان و ناایمن در بافت فرسوده شهرها و ضرورت کمک به احیا و مقاوم سازی این بافت، دولت را مجاب کرده تا راهبرد اصلی خود را در نهضت ملی مسکن معطوف به نوسازی بافت فرسوده و ایجاد واحدهای پایدار کند.
به گفته وی، یک چهارم سطح شهرهای ایران معادل ۱۶۲ هزار هکتار از سکونتگاه های جمعیتی را بافتهای قابل احیا شامل سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای، بافتفرسوده میانی و بافت فرسوده تاریخی تشکیل میدهد که حداقل یک سوم جمعیت کشوردرهمین محدود سکونت دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس جدیدترین ارزیابیها، بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در همین محدودههای شهری قرار دارد که نزدیک به ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار واحد از آنها فرسوده و ناپایدار هستند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه طی ۱۵ سال گذشته فقط ۲۱۰ هزار واحد از این ساختمان ها تخریب و نوسازی شده و به جای آن ۶۷۰ هزار واحد احداث شده است، ادامه داد: نوسازی این واحدها، فرآیند بسیار پیچیده ای است، زیرا مردم در این خانه ها و واحدهای اطراف سکونت دارند و مالکیت این املاک هم متعلق به مردم است و با دولت یا شهرداریها نیست.
آئینی گفت: ما حداکثر قادریم برنامه نوسازی این املاک را تسهیل و تشویق کنیم. فضاهای عمومی مورد نیاز مردم و خدمات زیربنایی اعم از بهبود شبکههای آب، برق، گاز، مخابرات، مسیرهای دسترسی و خدمات عمومی نظیر امکانات آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، درمانی و انتظامی را فراهم کنیم از این رو دولت به کمک شهرداریها به شیوههای مختلفی مترصد حمایت از مردم برای نوسازی واحدهای مسکونی خود در بافت فرسوده شهری است ولی بسیاری از ساکنین محدوده بافت فرسوده شهرها، استطاعت و توانایی لازم را برای تخریب و نوسازی واحد مسکونی خود ندارند و انبوه سازان مسکن هم به دلیل نبود توجیه اقتصادی، برای مشارکت در برنامه نوسازی بافت فرسوده رغبت نمیکنند.
وی افزود: دولت با هدف ترغیب سرمایه گذاران به حضور در طرح های مسکن سازی و احیای بافت فرسوده ۵۰ درصد از هزینه صدور مجوز ساخت این محدوده را بخشیده و شهرداریها هم مکلف شدهاند تا مجوز ساخت مسکن را در این محدوده سریع تر از سایر مناطق صادر کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: علاوه بر این سازندگان مسکن در این محدوده تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن دریافت میکنند و حتی به آنها یک خط اعتباری ویژه ارزان قیمت داده می شود و علاوه بر این به افرادی که منازل آنها در دوره ساخت تخریب می شود، ودیعه اسکان موقت با نرخ قرض الحسنه پرداخت خواهد شد.
وی گفت: اگر واحدهای مسکونی مستقر در بافت فرسوده با املاک مجاور خود تجمیع شوند، برای نوسازی تا یک طبقه تراکم تشویقی اضافه می گیرند. اما اگر به صورت بلوکی با یکدیگر تجمیع شوند، میتوانند تا دو طبقه تراکم تشویقی اضافه بگیرند.
آئینی همچنین با اشاره به مفاد بسته تشویقی شهرسازانه که اواخر پارسال در شورای عالی مسکن مصوب شد، گفت: در این بسته ۱۹ پیشنهاد تسهیل کننده و تشویقی برای حمایت از احیای بافت فرسوده گنجانده شده است. به عنوان نمونه تحت شرایطی، سازندگان مسکن در بافت فرسوده شهرها میتوانند تا دو طبقه تراکم اضافه تشویقی بگیرند یا تحت شرایطی دیگر می توانند کاربری طبقه همکف را تجاری – اداری کنند.
وام فوری با چک صیادی
وی گفت: مسکنسازان در این محدوده میتوانند پارکینگ کمتری بسازند و از شیوههای دیگر تراکم پارکینگ را تأمین کنند. علاوه بر این در واحدهای تازه ساز تراس و بالکن جزو تراکم ساختمانی محاسبه نمیشود و به متقاضیان درب پارکینگ اضافه داده میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش تسهیلات ساخت مسکن در بافتهای فرسوده تاریخی گفت: تسهیلات ودیعه اسکان موقت در این محدوده به ۱۲۰ میلیون تومان در کلانشهرها و ۹۰ میلیون تومان در سایر شهرها افزایش یافته است. همچنین برای اولین بار سرفصل اعتباری ویژهای برای مقاومسازی و نوسازی بافتهای فرسوده تاریخی تعریف شده است که معادل ۸۰ درصد وام ساخت است.
وی با بیان اینکه به موازات ارایه این مشوق ها بنا داریم طی دو سال آینده تمام معابر خاکی محلات فرسوده هدف را آسفالت کنیم، ادامه داد: این مشوقها ظرف همین مدت کوتاه تاثیر خود را گذاشته و موجب رونق ساخت مسکن در بافت فرسوده شده است.
به گفته آئینی، درحالی که میانگین سالانه ساخت مسکن در بافت فرسوده ظرف ۱۰ سال گذشته حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار واحد است، اکنون به ساخت ۶۰ هزار واحد در این محدوده رسیدهایم.
وی گفت: پارسال ۶۵ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده شهرها ساخته شد و امسال هم تا اول شهریور حدود ۲۲ هزار واحد پروانه ساختمانی در این محدوده صادر شده است. البته ما امسال انتظار بیشتری داشتیم ولی افزایش ۱۰ برابری بیمه پروانه ساختمانی، خیلی از متقاضیان را منتظر نگه داشته و سرعت احیای بافت را کاهش داده است
وام ودیعه مسکن وامی است که برای تامین تمام یا قسمتی از هزینه ودیعه واحد مسکونی مورد نیاز افراد پرداخت میشود و در طول دوره اجاره واحد مسکونی، مورد استفاده قرار میگیرد. وام ودیعه مسکن در جهت کمک به مستاجران کم درآمد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه می شود. وام ودیعه مسکن تا سقف 70 میلیون تومان به متقاضیان برای اجاره و پول پیش مسکن پرداخت می شود. حال برای کنترل بازار اجاره مسکن سقف وام ودیعه مسکن را دولت افزایش می دهد. در ادامه به آخرین خبر از وام ودیعه مسکن می پردازیم.
وام فوری بدون ضامن
معاون وزیر تعاون گفت: امسال یکماه و نیم زودتر از سال گذشته از ۱۶ اردیبهشت به استانها ابلاغ کردیم و فرایند پرداخت تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی از اواخر اردیبهشت در استانها آغاز شده است. هر سال تا بانک مرکزی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توافق میکند و به بانکها ابلاغ میشود زمان میبرد، اما امسال یکماه و نیم زودتر شروع شد.
کریمی بیرانوند تأکید کرد: ۸ بانک عامل برای پرداخت تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی همکاری میکنند و نرخ همه این تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد ۴ درصد تعیین شده است.
روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اعلام کرد: صندوق بیمه اجتماعی بر اساس اصل ۲۹قانون اساسی و همچنین قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و آئین نامه روستاییان و عشایر با هدف ترویج فرهنگ بیمهای و با هدف حمایت از متقاضیان مشاغل خانگی تشکیل شده است.
بر این اساس افراد ۱۸تا ۵۰سال که بدون بیمه هستند میتوانند با عضویت در این صندوق از خدمات و مزایای آنها همچون مستمری بازنشستگی، مستمری ازکارافتادگی کلی، مستمری بازماندگان و نقل و انتقال سوابق بیمهای بهرهمند شوند
بنا به این گزارش با هدف سیاستهای ابلاغی صندوق در خصوص فراگیری و افزایش ضریب نفوذ بیمه اجتماعی، مشاغل خانگی از جمله صنعتگران و فعالان حوزه فرش هم تحت پوشش بیمهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار میگیرند.
افرادی که این تسهیلات را دریافت میکنند تا مدت ۳۰ روزه امکان استفاده از آن را دارند. اولین قسط این وام یک ماه بعد از پایان مهلت ۳۰ روزه خرید دریافت خواهد شد.
با توجه به میزان وام، نرخ سود و مدت زمان بازپرداخت، مبلغ هر قسط ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۶۶۸ تومان است. کل سود وام ۲۱ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۳۷ تومان و مجموع رقم تسهیلات و سود آن ۹۱ میلیون و ۱۶۲ هزار و ۳۷ تومان خواهد بود.
قانون بودجه ۱۴۰۱، شش بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک را مکلف کرده است که تسهیلات ویژه مسکن به برخی خانوادههای واجد شرایط اعطا کنند.
طبق بخشنامه بانک مرکزی در رابطه با تسهیلات قرض الحسنه «ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن» خانوادههایی که مسکن ندارند و از ابتدای سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر میشوند، وام ۲۰۰ میلیون تومانی تعلق میگیرد