محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی؛ مجید اکبرشاهی، رئیس مرکز سیمرغ؛ حاجی سیدرضی، رئیس مرکز تولید و فنی سیما و جمعی از مدیران صداوسیما شنبه ۲۴ شهریور به پشت صحنه سریال چرخ گردون و همچنین دوقلوها رفتند و از روند تولید این آثار بازدید کردند.
در بازدید از پشت صحنه سریال چرخ گردون، حمید لولایی، علیرضا خمسه، کاظم نوربخش، کمند امیرسلیمانی و مهرداد ضیایی مطالب و مواردی را با معاون سیما مطرح کردند و درپایان یک پلان ویژه با حضور معاون سیما تصویربرداری شد.محسن برمهانی درباره تولید این مجموعه نمایشی گفت: یکی از مزیتهای چرخ گردون حضور استادانی نظیر علیرضا خمسه، حمید لولایی و کمند امیرسلیمانی است و سریال با این چهرههای شاخص اعتبار میگیرد.معاون سیما تاکید کرد: بنای سازمان صداوسیما این است که اتفاقات بهتری برای مخاطبان رخ بدهد. بسیاری از دوستان علاقهمند و پیگیر هستند که کار کنند و سازوکارها برای رسیدن به طرح خوب، به زمان نیاز دارد.وی با بیان اینکه سازمان صداوسیما همچون گذشته به سمت تلهتئاتر میرود و آثاری در قالب سیتکام میسازد، خطاب به بازیگران اظهار داشت: وقتی استادانی چون شما که بازیگران قدیمی هستید، پای کارمیآیند، کار اعتبار میگیرد و با قوت بیشتری جلو میرود و آثار تولیدی زمانی جذاب میشود که ارجاع روزداشته باشد. امیدواریم فصل بعدی این کار بهروزتر باشد و مورد توجه علاقهمندان قرار گیرد. در حاشیه این بازدید معاون سیما ازبرگزاری جشنواره تلویزیونی جامجم در امسال خبر داد و گفت: دبیرخانه آن تشکیل شده و داوران در حال بررسی آثار تلویزیونی هستند.
هدف ما شادی مردم است
جواد مزدآبادی، کارگردان سریال چرخ گردون نیز با اشاره به اینکه تفاوت ویژهای نسبت به فصل اول داشتهایم، گفت: همه هدف ما این است که حال مردم را خوب کنیم. او با اشاره به اینکه فیلمبرداری در پارک لاله کار بسیار سختی بود، افزود: حضور بزرگانی چون علیرضا خمسه و حمید لولایی انسجام خاصی به کار داد.
گروه نویسندگان تغییر کردند
سعید مرادی، تهیهکننده این سریال نیز اظهار داشت: بدون مبالغه این حال خوب بهدلیل حمایت آقای اکبرشاهی در یک فضای خوب و باکیفیت مدیران شبکه بود. همانطور که مطرح شد، تلاش کردیم از مابهازاهای امروزی بهره ببریم و با تغییر نویسندگان کار، سعی کردیم شوخیهای بهتری در اثر بگنجانیم. تهیهکننده چرخ گردون گفت: شما مطمئن باشید ما بالای ۱۵ درصد مخاطب را خواهیم داشت. مرادی با اشاره به ضعف فصل اول گفت: تیم نویسندگان را تغییر دادیم و بازیگرانی به سریال اضافه شدند. این نوید را هم بدهم که ۳۰ تا ۴۰ درصد فضای مفرح و بانشاط را اضافه کردیم. از امیر تاجیک دعوت کردیم تا هم بازی کند و هم تیتراژ سریال را بخواند. عوامل و هنرمندان سریال، ویترین ترازی است که در راستای کیفیت است. در پخش فصل اول ۱۲ درصد مخاطب داشتیم و از مرکز تحقیقات خواهید شنید که بالاتر از ۱۵ درصد مخاطب را در فصل دوم خواهیم داشت.
به کار کودک توجه بیشتری شود
در ادامه برمهانی به پشت صحنه مجموعه «دوقلوها» رفت و از لوکیشنهای آن دیدن کرد. همچنین در ضبط بخشی از کار حضور داشت. مهدی بصیری، تهیهکننده توضیحاتی درباره فضای برنامه و لوکیشنها به برمهانی داد. در این بازدید برخی بازیگران مجموعه از جمله علی فروتن، حمید گلی، محمد مسلمی، مهری آلآقا، میثم درویشانپور، علی کاظمی و ابراهیم شفیعی حضور داشتند. معاون سیما در بتدا با دیدن بخشهایی ازمجموعه گفت: وقتی کار را میبینیم، متوجه میشویم چقدر جایش در تلویزیون خالی است. امیدواریم بهزودی کار روی آنتن برود، چون بچهها منتظرند چهرههای محبوبشان را در تلویزیون ببینند. با توجه به اهمیت موضوع فرزندآوری و نخ تسبیحی که با این مضمون در این کار وجود دارد و گلدرشت نیست، امیدواریم تولید کار به فصلهای بعدی هم برسد. وی همچنین افزود: انشاءا... با همت مرکز سیمرغ تولید این کار ادامه پیدا کند. برمهانی گفت: ما هر چقدر در حوزه کودک کار کنیم، باز هم کم کار کردهایم. ما بسیاری از مشکلاتی را که در برخی سنین داریم، به این خاطر است که برای این سنین کم کار کردهایم و توجه کافی و لازم نداشتهایم. امیدواریم امثال این کارها بتواند مخاطب کودک را پای تلویزیون بیاورد.
بازگشت دوقلوها
در ادامه مهدی بصیری، تهیهکننده درباره این مجموعه بیان کرد: با توجه به اینکه فصل قبلی این مجموعه در سال ۱۳۹۸ ساخته و پخش شد، حدود دو سال زمان برد تا برای تولید سری جدید برنامهریزی کنیم. دوقلوها یکی از آیتمهای جذاب فیتیلهایها بود که ما انتخاب کردیم و به آن پرداختیم. امیدوارم مخاطبان کودک ما از این کار لذت ببرند. تمام تلاشمان را کردیم تا یک برنامه جذاب داشته باشیم. بعد یکسری اهداف و نکات را در بحث آموزش و تربیت مدنظر قرار دادیم. حضور سه عموی فیتیلهای برایمان اهمیت داشت که تلاش کردیم این اتفاق بیفتد. آنها هم بزرگوارانه پذیرفتند و این کار انجام شد. بههرحال این نوع کمدی را بچهها سالها قبل در فیتیلهایها انجام میدادند. هنرمندان دیگری هم در این کار حضور دارند که در حوزه کودک برای بچهها چهرههای محبوبی هستند. جمعکردن این دوستان فعال و حرفهای در حوزه کودک در این مجموعه کار راحتی نبود. میتوانم بگویم این دوستان در تئاتر کودک جزو حرفهایها هستند. وی افزود: این مجموعه ۸۰ قسمت ۳۰دقیقهای است و در پاییز آماده پخش میشود. دکور ما هم تقریبا بزرگترین دکور برنامه کودک است. در انتخاب عوامل هم سعی کردیم بهترینها را کنار هم قرار بدهیم. تلاش کردیم برنامه خوب و باکیفیتی را به بچهها عرضه کنیم؛ بهخصوص آنهایی که در شهرستانها و روستاهای دور زندگی میکنند و تفریحی جز تلویزیون ندارند. بصیری درباره سختیهای ساخت کار کودک و ایجاد جذابیت برای بچهها نیز بیان کرد: خودمان فکر میکنیم ۵۰درصد راه را با حضور این عوامل طی کردهایم. بههرحال حضور این هنرمندان میتواند در جذب مخاطب بسیار کمک کند. چه مخاطب کودک و چه مخاطب بزرگسال قطعا با این هنرمندان خاطره دارند و میتواند نقطهقوت کار باشد. البته فکر میکنم مخاطب این کار را دوست داشته باشد. وی درباره فضای موزیکال مجموعه هم توضیح داد: کار موزیکال است اما بیشتر در بخش معرفی مشاغل، البته یکسری ترانههای مستقل نیز طبق روال قبل موزیکال است. سعی کردیم درفضای موسیقی سری جدید تفاوت ایجاد کنیم. میتوانم بگویم ۳۵ درصد کار موزیکال است.علی فروتن نیز با اشاره به فاصله زمانی بین دو فصل گفت: بچهها همگی با جان و دل در این مجموعه کار میکنند. ای کاش این فاصله زیاد بین دو فصل نمیافتاد. امیدواریم حمایتهای بیشتری از این کار شود و باکس خوبی برای پخش در نظر گرفته شود، چون همه با عشق وارد آن کار شدند.مهری آلآقا، بازیگر نیز گفت: امیدوارم از آقای بصیری که تهیهکننده جوانی است، بیشتر حمایت شود، چون همه با عشق سر کار میآییم. بازیگر و سایر عوامل در پشت دوربین فقط باید روی کار خودشان تمرکز کنند و نباید دغدغه مالی و پرداختها را داشته باشند. محمد مسلمی یکی دیگر از بازیگران این مجموعه است که در اینباره گفت: کودک و نوجوان ما به خاطر فضای مجازی یا بلوغ زودرس آسیب دیدهاند و اوضاع خوبی ندارند؛ بنابراین مخاطب نیازمند تماشای برنامههای خوب است. اینکه مرکز سیمرغ پشت این کار قرار دارد همه باعث خوشحالی است. این مجموعه جزو کارهایی است که کمتر ساخته شده، چون طنزهای ما بیشتر حرکتی است. رسالت تلویزیون این است که کارها بیشتر دیداری باشد، اما آثار به سمت شنیداری رفتهاند و طنزها کلامی است، ولی این مجموعه با یک تیم حرفهای ساخته شده و ویژگیهای بسیاری دارد که به نظرم مخاطب دوست خواهد داشت. من فکر میکنم ما اگر بخواهیم جامعهای سالم داشته باشیم، باید روی بچهها کار کنیم. گروههای جوان خوبی هم در این زمینه کار میکنند. در پایان عوامل این مجموعه با معاون سیما و تیم همراهش عکس یادگاری گرفتند.
گفتوگو در پشت صحنه
معاون سیما در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره عدم جذابیت برخی آثار کمدی گفت: دلایل مختلفی باعث میشود که یک کار مورد توجه قرار بگیرد یا نه. سازمان برای نگهداشتن مخاطب خود بایستی در یک جاهایی هزینه کند و حتما طنز از قسمتهایی است که سازمان برایش هزینه میکند. وی درباره محدودیتها در حوزه طنز گفت: اگر منظور از دست بستهبودن شوخیهای مبتذل است، بله سازمان این دست را بسته است. الان بهدلیل فراگیر شدن برخی کارهای مجازی در شبکههای اجتماعی (که منظورم پلتفرمها نیست) مصرف طنز مخاطب نوجوان تغییر پیدا کرده که لزوما هم این طنزها مصرف عمومی کشور نیست. تجربه نشان داده کمدی خوب و ایجاد موقعیتهای طنز باکیفیت میتواند همهچیز را پشت سر بگذارد. محدودیتهایی که گفته میشود تلویزیون دارد، چیزی است که مخاطب از تلویزیون انتظار دارد و میخواهد در کنار خانواده بنشیند و آثار را ببیند. برمهانی درباره مرکز سیمرغ بیان کرد: این مرکز درحوزه سیتکام، تلهتئاتروتوجه به موضوعات مغفول در حوزه برنامهسازی فعالیت دارد. وی در بخش دیگر صحبتهایش درباره نیمهتمامماندن پخش دوسریال طنز تلویزیون «بدل» و «دربندون» بیان کرد: سریال «بدل» به کارگردانی علی مسعودی با شهادت آیتا... رئیسی و محرم و صفر همزمان شد و در آینده پخش میشود. اما سریال «دربندون» از تولیدات سازمان صداوسیما نبود. تشخیص این بود که کیفیت لازم را ندارد، ولی ممکن است اصلاحاتی صورت بگیرد و پخش شود. برمهانی در پایان درباره بازگشت برندها به تلویزیون عنوان کرد: به دلایل مختلف ممکن است یک برنامه را به آنتن برنگردانیم، چون یا برنامه خوبی نبوده یا تاریخ مصرفش تمام شده یامسأله کپیرایت و دیگر مسائل را دارد.با این حال تعداد برندها و افرادی که سازمان نمیخواهد با آنها کار کند، بسیار اندک هستند. شاید الان غیرقابل پخشترین عناوین برنامهها در ذهن شما بیاید که اتفاقا ما مذاکره میکنیم که آنها ادامه پیدا کنند و پخش شوند. وی گفت: امروز توفیق داشتم درخدمت دوستان و هنرمندان باشم. این سریال یک کار کمدی خوب است که روزهای پایانی تصویربرداری را پشت سر میگذارد و در روزهای آتی روی آنتن خواهد رفت. خیلی وقت بود که اینقدر جدی به سیتکام نگاه نشده بود. نمونههای موفقی در این زمینه داریم که اگر جا بیفتد، مورد توجه قرار خواهد گرفت. مانند مجموعه «نیمکت» که همه یادمان هست و کار موفقی بود.
دیدگاه خود را ارسال کنید