قیمت مرغ | قیمت مرغ در بازار | قیمت مرغ افزایش

قیمت مرغ پرپر شد | قیمت مرغ از کیلویی 150 هزار تومان گذشت؟

قیمت مرغ پرپر شد | قیمت مرغ از کیلویی 150 هزار تومان گذشت؟

قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیش‌روی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است.قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.

بعد از افزایش قیمت مرغ، با کاهش قدرت خرید مردم رو به رو شدیم. بر همین اساس قیمت مرغ روند کاهشی پیش گرفت. قیمت مرغ هم اکنون 37 تا 40 هزارتومان است. قیمت مرغ کاهش داشته و در بازار نیز هیچ کمبودی نداریم. قیمت مرغ نسبت به ماه های گذشته روند تعادلی خود را حفظ خواهد کرد.

گمرک جمهوری اسلامی در بخشنامه‌ای سود بازرگانی گوشت مرغ را از 11 درصد به صفر درصد کاهش داد.

قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیش‌روی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است.قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.

در پی افزایش قیمت مرغ در کشور که به دلیل کاهش جوجه‌ریزی در ماه‌های قبل صورت گرفته گمرک جمهوری اسلامی در بخشنامه‌ای سود بازرگانی برای واردات گوشت مرغ را از 11 درصد به صفر درصد کاهش داده تا تشویقی برای واردات گوشت مرغ و افزایش عرضه در کشور شود.

در بخشنامه گمرک که مهلت اعتبار آن تا اطلاع ثانوی ذکر شده و از سوی معاون اول رئیس‌جمهور به گمرکات ابلاغ شده است آمده است: تغییرات سود بازرگانی موضوع تصویب‌نامه مورخ 21 خرداد 1402 و همچنین تصویب‌نامه هیأت وزیران مورخ 4 مرداد مبنی بر تعیین سود بازرگانی صفر برای واردات و ترخیص گوشت مرغ تازه یا سردکرده و گوشت مرغ منجمد جهت اقدام لازم با رعایت سایر مقررات ارسال می‌شود.

همچنین در این بخشنامه آمده است به موجب بخشنامه‌های قبلی حقوق گمرکی دو ردیف تعرفه واردات مرغ نیز از 4 درصد به یک درصد کاهش یافته است.

بنابر آمار در فروردین ۱۰۷ میلیون قطعه، اردیبهشت ۱۱۳ میلیون قطعه، خرداد ۱۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه، تیرماه ۱۳۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته و پیش بینی می شود که در مرداد به ۱۴۰ میلیون قطعه برسد.

در همین رابطه آقای محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی، راهکار رفع التهاب بازار مرغ را افزایش جوجه ریزی و برطرف کردن اختلال در بازار برشمرد و گفت: با جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه، نیاز بازار مرغ کشور به طور قطعی تامین می شود.

وزیر جهاد کشاورزی می گوید: روزانه بیش از ۱۰ هزار تن کنجاله سویا میان مرغداران توزیع شده که براین اساس جوجه ریزی ها افزایش یافته است.

در این شرایط براساس ابلاغ اخیر تصویب نامه هیئت وزیران توسط معاون اول رئیس جمهور، سود بازرگانی واردات گوشت مرغ صفر شده است.

هیئت وزیران در جلسه یکم مرداد ۱۴۰۲ به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی سود بازرگانی گوشت مرغ را صفر تعیین کرد که این امر با واکنش شدید مرغداران روبرو شد چراکه با وجود پتانسیل صنعت مرغداری نیازی به واردات مرغ نداریم.

نیازی به واردات مرغ نداریم

آقای ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از طریق واردات بدنبال تامین نیاز مردم هستند، اما از طرفی حمایت از تولید داخل در راستای ارتقای امنیت غذایی باید صورت گیرد.

به گفته او، هم اکنون برای تامین نیاز مقطعی کشور راهی جز واردات نداریم، اما به طور کلی شرایط تولید را باید به گونه ای فراهم کنیم که نیازی به واردات نداشته باشیم.

قاسمی با تاکید بر حمایت دولت از تولید داخل گفت: اصلاح سیستم توزیع، تامین سرمایه در گردش و تامین نهاده دامی از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۳ میلیون تن ظرفیت نصب شده در واحدهای مرغداری داریم، گفت: بنابر آمار مصرف عادی مرغ در کشور یک میلیون و ۷۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که با گرانی گوشت قرمز و فشاری که بر گوشت مرغ وارد شد، سرانه مصرف به ۲ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسیده است که بازهم تا ۳ میلیون تن فاصله داریم.

او با انتقاد از قیمت گذاری دستوری گفت: قیمت گذاری دستوری آفت اقتصاد کشاورزی است چراکه در بازار رقابتی عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است.

در ابتدای امسال قیمت مصوب هر کیلو مرغ زنده ۵۲ هزار تومان و مرغ گرم ۷۳ هزار تومان اعلام شد که متاسفانه از اردیبهشت کنجاله سویا با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار نگرفت که همین امر بر افزایش هزینه های تولید دامن زد.

ایران هفتمین تولیدکننده گوشت مرغ در دنیا

آقای پرویز فروغی دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: بنابر آمار هفتمین تولیدکننده گوشت مرغ در دنیا بودیم که متاسفانه بدلیل تبعات سیاست های نادرست به واردکننده تبدیل شده ایم.

به گفته او، علی رغم شعارهای سال، دولتمردان باید به مانع زدایی از تولید توجه کنند که متاسفانه هیچ گونه حمایتی از تولیدکنندگان صورت نمی گیرد.

فروغی با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، گفت: در شرایط فعلی واردات مرغ چه دردی از صنعت دوا می کند، جز اینکه این تعداد تولیدکنندگان که با مشقت فراوان تولید می کنند، از دور خارج شوند.

دبیر انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: براساس سیاست های نادرست که به صنعت تحمیل شده است، تولیدکنندگان با چالش های متعددی روبرو شده اند.

او گفت: در شرایط کنونی پتانسیل صنعت مرغداری به گونه ای است که علاوه بر تامین نیاز کشور، امکان صادرات هم وجود دارد که با این وجود نیازی به واردات نداریم.

بنابر آمار اعلامی پتانسیل صنعت مرغداری کشور ۳ میلیون تن است، درحالیکه سرانه مصرف به ۲ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن می رسد که با این وجود نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه امکان صادرات وجود دارد. 

روند جوجه ریزی ها روبه افزایش است

آقای محمدرضا صدیق پور دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که جوجه ریزی مرداد به ۱۴۰ میلیون قطعه برسد که این میزان جوجه ریزی به ندرت اتفاق افتاده که با حمایت دولت در جهت تامین نهاده‌ها امیدواریم این روند حفظ شود.

به گفته او، با تحقق ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی، میزان ماهانه تولید گوشت به بالای ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تن می‌رسد، درحالیکه طبق آمار نیاز ماهانه کشور ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزارتن است.

صدیق پور با بیان اینکه گرانی مرغ ارتباطی به مرغدار ندارد، گفت: در شرایط کنونی مرغداران به قیمت مصوب اعتراضاتی دارند که امیدواریم هرچه سریع‌تر اصلاح شود.

او قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۴ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: متوسط نرخ کنونی هر قطعه جوجه ۸ تا ۹ هزار تومان است که کماکان ۴ تا ۵ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود.

براساس جوجه ریزی های صورت گرفته، فعالان بخش خصوصی پیش بینی کرده اند که با توجه به افزایش تولید جوجه ریزی در کشور قیمت مرغ کاهش می یابد و در شرایط فعلی مقاومت واسطه ها به رغم افزایش تولید منجر به عرضه محصول با قیمت های کاذب در بازار شده است که مسئولان برای تنظیم بازار بدنبال واردات هستند، درحالیکه نیازی به واردات نداریم و تنها صنعت نیازمند حمایت و توجه مسئولان است‌.

قیمت مرغمعاون وزیر جهاد کشاورزی، گفت: اقدامات جدیدی در حوزه برندینگ مرغ لاین آرین انجام شده است و این گونه با ویژگی‌های جدید اصلاح شده به بازار عرضه می‌شود.

مجتبی خیام نکویی امروز در نمایشگاه دام و طیور، اظهار داشت: صنعت دام و طیور و صنایع وابسته آن ظرفیت تولید سالانه ۳.۵ میلیون تن محصول را دارد که ۲.۶ میلیون تن آن در بخش گوشت مرغ و حدود ۹۰۰ هزار تن در بخش گوشت قرمز است.

وی افزود: تولیدات بخش دام و طیور کشور از لحاظ وزنی ۲.۵ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی را شامل می‌شود اما اثرگذاری بالا و گردش مالی زیادی دارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در سفر اخیر خود به کشورهای زیمبابوه و مالزی، استقبال مناسبی برای خرید و تولید مشترک واکسن‌های دام و طیور ایرانی وجود داشت. بر همین اساس تفاهمنامه‌هایی نیز با این کشورها منعقد شد.

خیام نکویی تصریح کرد: موسسه سرم‌سازی رازی جهاد کشاورزی در حال حاضر ۹۰ درصد واکسن مورد نیاز بخش دام و ۳۲ درصد بخش طیور را تامین می‌کند که با کمک بخش خصوصی حتی می‌توانیم به خودکفایی در تولیدات این محصولات برسیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: وزیر کشاورزی زیمبابوه خواهان دریافت تکنولوژی تولید واکسن‌های دام و طیور ایرانی است. بر این اساس تفاهمنامه‌ای منعقد شد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: رقم صادرات ما به این کشورها هنوز مشخص نشده است و در رایزنی‌های آینده این رقم تعیین و اعلام می‌شود.

خیام نکویی اضافه کرد: کشور مالزی نیز خواهان واردات و تولید مشترک واکسن‌های ایرانی است که با ورود به این بازار می‌توانیم به بازار بزرگ محصولات حلال در دیگر کشورها نیز دست یابیم.

قیمت مرغوی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در ارتباط با اقدامات جدید انجام شده در حوزه مرغ لاین آرین پلاس، گفت: اقدامات جدیدی در حوزه برندینگ مرغ آرین انجام شده و افق روشنی پیش روی ماست.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: پتانسیل‌های بالایی برای مرغ لاین آرین در کشور داریم به طوریکه در آینده نزدیک مرغ آرین پلاس با ویژه اصلاح شده به بازار عرضه می‌شود.

نارضایتی مرغداران از کم‌اثر بودن واکسن‌های آنفلوآنزای فصلی با اصلاح بذر رفع شد

بنابراین گزارش، علی اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی نیز در این مراسم اظهار داشت: شرکت‌های خصوصی تولیدکننده واکسن دام و طیور نیز در سال‌های اخیر به این بازار ورود داشته‌اند به طوریکه ۳ درصد نیاز کشور را تولید می‌کنند.

وی یادآور شد: ۹۳ درصد واکسن‌های دام و ۳۲ درصد واکسن‌های طیور توسط شرکت رازی تولید می‌شود و ما قابلیت خودکفایی را داریم اما با این وجود مجوزهای واردات این محصول نیز به صورت همزمان صادر می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن‌ و سرم‌سازی رازی گفت: تولیدات ما در موسسه سرم‌سازی رازی بیشتر در بخش سرم‌های ضد مار و عقرب است که به کشورهای همسایه از جمله عراق صادر می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره نارضایتی مرغداران و دامداران از کم‌اثر بودن واکسن‌های تولیدات موسسه رازی بویژه در بخش آنفلوآنزای پرندگان گفت: این نارضایتی بیشتر تا سال گذشته بوده است؛ سال گذشته بذر واکسن آنفلوانزای فصلی پرندگان با توجه به جهش‌های موجود بروز شد.

اسحاقی افزود: در بخش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اما واکسن تولید نمی‌شود اما در صورتی که سازمان دامپزشکی بذر آن را در اختیار ما قرار بدهد امکان تولید این محصول نیز در کشور وجود دارد.

قیمت مرغدر حالی سازمان فائو در روزهای ابتدایی ماه نوامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قیمت «گوشت، شکر، غلات، لبنیات و دانه‌های روغنی» کاهش یافته است که آمارها نشان می‌دهد شاخص نسبت به سال‌های اخیر به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است و از سوی دیگر با توجه به نرخ دلار، تامین مواد غذایی را به‌طور خاص برای کشورهای واردکننده مواد غذایی دشوار کرده است. با این وجود به گفته کارشناسان روند کاهشی قیمت جهانی مواد غذایی متاثر از چندین عامل است.

قیمت مرغقیمت جدید مرغ گرم اعلام شد

به‌طوری که مهدی تولایی، کارشناس و فعال بخش کشاورزی در این خصوص می‌گوید: طی چند ماه اخیر روند قیمت‌های جهانی مواد غذایی کاهشی بوده است که غالبا متاثر از وقوع خشکسالی‌های شدید در اغلب کشورهای جهان و به تبع آن کاهش تولیدات و همچنین روند جنگ روسیه و اوکراین بوده است. به عبارت دیگر در ابتدای وقوع این جنگ به‌دلیل بسته شدن بنادری که غالبا غلات و دانه‌های روغنی کشور اوکراین از آن طریق به کشورهای مختلف ارسال می‌شد جهش قیمت‌ها را شاهد بودیم. اگرچه افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در پی خشکسالی و وقوع جنگ بین اوکراین و روسیه تشدید شد، اما با انجام توافقات برای صادر شدن غلات از اوکراین به بازارهای جهانی کاهش قیمت‌ها طی ماه‌های اخیر رقم خورده است.

تولایی افزود: با این وجود در پی توافقات صورت گرفته مبنی بر باز شدن بنادر جهت خروج غلاتی که در این کشور به نوعی انبار شده بود قیمت‌ها روندی منطقی‌تر پیدا کرد و به عبارتی کاهشی شد.

وی ادامه داد: با این وجود در صورت ایجاد هر اختلالی در این روند و بازگشتن به شرایط قبل می‌تواند خود آغازگر افزایش قیمت‌ها باشد که امیدواریم این‌گونه نشود.

علیرضا الوندی دیگر فعال بخش کشاورزی و رئیس سازمان مردم نهاد هکا نیز می‌گوید: خوشبختانه اصلی‌ترین کاهش قیمت‌ها در بازارهای جهانی در مورد محصولات و مواد علوفه‌ای همچون جو و ذرت رقم خورده است که به تبع بر کاهش قیمت مواد غذایی همچون گوشت و لبنیات موثر بوده است.

الوندی خاطرنشان می‌کند: این روند در ایران نیز قابل مشاهده است که در کشور ما عاملی که تاثیر گذاشته در حقیقت عدم توانایی مردم در خرید مکفی محصولات کشاورزی با قیمت‌های فعلی است.

وی ادامه می‌دهد: به‌عبارت ساده‌تر این عدم توانایی اقتصادی مردم باعث شده یک مقدار مازاد محصول داشته باشیم و این‌ها باعث شد که قیمت یک مقدار افت پیدا کند.

این فعال بخش کشاورزی افزود: در حال حاضر عدم توانایی خرید مردم به‌طور محسوس روی کاهش قیمت لبنیات و مرغ به نسبت دیگر محصولات مشهودتر بوده و مصرف مردم روی این دو قلم کاهش پیدا کرده است.

الوندی همچنین در پاسخ به این سوال که با این حال چرا افت قیمت‌ها در بازار محسوس نیست، گفت: اگر ما تورم را در نظر بگیریم و نسبت تورم به افزایش قیمت را در نظر بگیریم می‌بینیم که مدتی است مرغ روی قیمت ثابتی ایستاده است و هیچ نشانه‌ای از این تورمی که در جامعه است را در قیمت مرغ نمی‌بینیم. بنابراین به معنای واقعی نمی‌گوییم قیمت کاهش یافته بلکه می‌گوییم افزایش قیمتی که همراه با تورم باشد را در این محصول مشاهده نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: با این وجود ایستادن قیمت روی قیمت‌های قبلی در کشوری که به گفته مسئولان تورم ۴۰درصدی را تجربه می‌کند خود نوعی روندی مثبت محسوب می‌شود. با توجه به افزایش نرخ دلار با وارد شدن علوفه‌های دامی با نرخ‌های جدید طی یک تا دوماه آینده شاهد افزایش نرخ چند محصول از جمله مرغ و لبنیات خواهیم بود

رئیس سازمان هکا همچنین در پاسخ به این سوال که این ایستایی قیمت بیشتر روی کدام محصولات رخ داده نیز می‌گوید: همان‌طور که می‌دانید در چند ماه گذشته برای تولیدکننده قیمت گوشت گوسفندی روندی کاهشی را داشته چون با توجه به شرایط فعلی نگهداری دام برای دامدار به‌صرفه نیست و گله‌های مولد در حال وارد شدن به بازار است.

قیمت مرغوی افزود: این روند به ما این هشدار را می‌دهد که در آینده با افزایش قیمت‌ها روبه‌رو خواهیم شد؛ یعنی بعد از تمام شدن ذخایر ژنتیکی ما احتمالا با افزایش قیمت‌ها روبه‌رو خواهیم شد.

الوندی افزود: با این وجود به‌طور کلی وضعیت بازار به گونه‌ای است که به نسبت افزایش که روی قیمت دلار می‌بینیم و افزایشی که باید روی محصولات ببینیم فعلا دیده نشده است.

قیمت مرغوی ادامه داد: به‌نظر بنده چندین سال طول می‌کشد تا دوباره کفه قدرت خرید مردم و عرضه و تقاضا بتواند باعث شود که بازارها به شکل گذشته‌اش رونق بگیرد.

الوندی با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰تومانی واردات کالاهای اساسی می‌گوید: ما در هر صورت باید این را تجربه می‌کردیم و این عمل فعلی بود که باید اتفاق می‌افتد و لذا باید از آن گذر کنیم و پیامدهای آن را نیز بپذیریم.

وی درخصوص پیش‌بینی روند بازار طی ماه‌های پیش‌رو نیز می‌گوید: قطعا در ماه‌های آینده افزایش قیمت را در مورد محصول مرغ و لبنیات خواهیم داشت.

الوندی گفت: علت این افزایش قیمت‌ها نیز در ماه‌های آینده این است که الان چون نرخ دلار افزایش یافته تا بخواهد علوفه این دلار وارد بازار شود یک تا دوماه طول می‌کشد و با افزایش قیمت علوفه، افزایش قیمت محصولات کشاورزی را که وابسته به علوفه وارداتی است را خواهیم داشت. بنابراین می‌توان گفت ظرف یک تا دو ماه آینده افزایش قیمت‌ها را در بازار خواهیم داشت.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فروش مرغ منجمد خارج از سامانه ستکاوا ممنوع شده است، گفت: تاکنون ۶هزار تن مرغ منجمد در سامانه ستکاوا در استان تهران بارگذاری شده است و کنار خرید نقدی در سامانه، خرید توافقی نیز به‌زودی انجام خواهد شد.

در این جلسه، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی بر اهمیت ثبت سفارش مرغ منجمد در سامانه ستکاوا تأکید و اظهار کرد: فروش مرغ منجمد خارج از سامانه ستکاوا ممنوع است تا مرغ به‌صورت بهداشتی و بدون دخالت واسطه به دست مصرف‌کننده برسد.

وی بر استفاده از ظرفیت صنایع تبدیلی و زنجیره‌های تولید در توزیع مرغ تأکید کرد.

دیدگاه خود را ارسال کنید

آخرین اخبار
اخبار پربازدید