سهام عدالت | سود سهام عدالت | ارزش سهام عدالت

خبر فوری دولت برای سهام عدالتی ها | واریز سود سهام عدالت مرحله جدید از این تاریخ

خبر فوری دولت برای سهام عدالتی ها | واریز سود سهام عدالت مرحله جدید از این تاریخ

سهام عدالت یک داستان سیاسی-اقتصادی ناتمام در اقتصاد ایران است. داستانی که باعث شده حدود 99 درصد از دارندگان این سهام نسبت به شرایط گلایه‌مند باشند و از سوی دیگر مسوولان تنها وعده می‌دهند. سهام عدالت از زمان واگذاری تا سال 99 مشکلات زیادی نداشته اما پس از واگذاری در بورس مشکلات سهام عدالت آغاز شده است.

جزئیات واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان اعلام شد.مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: بازگشایی نماد شرکت‌های استانی سهام عدالت براساس مصوبه شورای عالی بورس و بعد از برگزاری مجامع این شرکت‌ها خواهد بود.سهام عدالت در سه مرحله واریز شده است. سهام عدالت مرحله دوم در اردیبهشت واریز شده است.سهام عدالت سوم در خردادماه واریز شده است. سهام عدالت جاماندگان قرار است تیرماه واریز شود. 

سهام عدالت یک داستان سیاسی-اقتصادی ناتمام در اقتصاد ایران است. داستانی که باعث شده حدود 99 درصد از دارندگان این سهام نسبت به شرایط گلایه‌مند باشند و از سوی دیگر مسوولان تنها وعده می‌دهند. سهام عدالت از زمان واگذاری تا سال 99 مشکلات زیادی نداشته اما پس از واگذاری در بورس مشکلات سهام عدالت آغاز شده است.

تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند جاماندگان سهام عدالت شامل افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی مثل کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک درآمدی امسال صاحب سهام می شوند  سود سهام عدالت 1400 امسال دوبرابر شده و مرحله اول سود سهام عدالت به سهامداران واریز شد و مرحله دوم تا آخر اسفند واریز می شود  دارندگان سهام عدالت می توانند بدون ضامن از بانک ها وام خرد بگیرند

سهام عدالت یک داستان سیاسی-اقتصادی ناتمام در اقتصاد ایران است. داستانی که باعث شده حدود 99 درصد از دارندگان این سهام نسبت به شرایط گلایه‌مند باشند و از سوی دیگر مسوولان تنها وعده می‌دهند. سهام عدالت از زمان واگذاری تا سال 99 مشکلات زیادی نداشته اما پس از واگذاری در بورس مشکلات سهام عدالت آغاز شده است.

در اصل سهام عدالت گونه‌ای یارانه بود که بنابر نظر دولت نهم (ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد)، از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاونی در اقتصاد ایران اعلام کرده بود بنابر طرح «سهام عدالت»، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته شد. پس از آن خبر چندانی درخصوص سهام عدلت نبود تا سال 99 و از آن سال به امروز که سهام عدالت در بورس آزاد شد معامله سهام عدالت در بورس متوقف است.

علت توقف آن نیز به دلیل فشار فروش و ترس از سقوط بازار است؛ چراکه سهام عدالت دارایی نزدیک به 50شرکت سرمایه‌پذیر بزرگ است که فروش آن می‌تواند بازار سهام را متحول کند. به واسطه همین ممنوعیت و دیگر مشکلات سهام عدالت که در ادامه ذکر می‌شود شاهد وضعیت کلاهبرداری‌های متنوع در حوزه سهام عدالت هستیم. قریب به 50 میلیون نفر سهامدار عدالت وجود دارد که ۱۹میلیون نفر روش مستقیم و حدود ۳۰میلیون نفر، روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند. این در حالی است که تعداد بسیار زیادی از ۳۰میلیون نفر، اطلاع دقیقی از آینده سهام خود و نحوه فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ندارند.

طی سال‌های گذشته وعده‌های زیادی درباره تخصیص سهام عدالت به جاماندگان مطرح شده است. دولت در ابتدا عنوان می‌کرد که منابعی برای تخصیص سهام جدید ندارد اما فشار مجلس سبب شد دولت به دنبال منابع برای سهام جدید، وعده‌هایی را مطرح کند. در همین راستا دولت سال گذشته ۳.۵ میلیون نفر را به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی کرد. بر همین مبنا قرار بود به هر کدام از جاماندگان سهام عدالت، ۱۰ میلیون تومان سهام تخصیص یابد که البته در نهایت، رییس وقت سازمان خصوصی‌سازی از درخواست لغو تصویب‌نامه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد.

حسین قربان‌زاده آن زمان در مورد دلیل این درخواست توضیح داده بود که حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شده‌اند که این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد، در حالی که طبق تصویب‌نامه هیات وزیران قرار است دو درصد سهام بانک ملت، سه درصد از سهام بانک تجارت و ۲.۷ درصد از سهام بانک صادرات مشمول این واگذاری شوند و باید گفت منابع در نظر گرفته شده، منابع مورد نیاز را پوشش نمی‌دهد. معاون جدید واگذاری سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی آخرین وضعیت واگذاری سهام عدالت به جاماندگان را تشریح کرده است. محمود قامت در مورد تخصیص سهام عدالت به جاماندگان گفته است که ترجیح سازمان خصوصی‌سازی و قانون‌گذار واگذاری سهام شرکت‌های بورسی به جاماندگان سهام عدالت است.

وی به این سوال که کدام شرکت‌های بورسی مد نظر قرار دارند، پاسخ داده است: شرکت‌هایی از جمله هلدینگ خلیج فارس، فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس و… . به‌طور کلی همه شرکت‌های بورسی که در گروه دو دولت قرار دارند پیشنهاد نخست برای واگذاری سهام عدالت به جاماندگان هستند. رقم سال گذشته ۱۰ میلیون تومان بوده است اما ممکن است امسال تغییر کند.با این توضیحات مشخص است که دولت هنوز سهامی به جاماندگان تخصیص نداده و همچنان در حال شناسایی منابع برای این واگذاری است.

با وجود آنکه پرداخت سود سالانه سهام عدالت قاعده خاصی دارد و شناسایی و ثبت‌نام جاماندگان توسط مسوولان درحال پیگیری بوده و هنوز به نتیجه نرسیده است، بسیاری از افراد از طریق پیامک بیا پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی سعی در فریب افراد دارند. موضوعی که مسوولان بارها درمورد آن هشدار داده و از مردم تقاضا کردند در این مورد هوشیار باشند. در این راستا انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر اینکه برای ثبت نام سهام عدالت یا دریافت سود، شهروندان اقدام به «نصب اپلیکیشن و یا نرم‌افزاری ویژه » کنند، یکی از این راه‌های کلاهبرداری است. همچنین ارسال پیامک به شهروندان و درخواست از آنها برای مراجعه به سایت یا نصب نرم‌افزار و اپلیکیشن و یا کلیک بر روی لینک‌های آلوده از دیگر راه‌هایی است که کلاهبرداری از آنها با عنوان ثبت نام سهام عدالت برای جاماندگان و یا ثبت نام برای دریافت سود سهام عدالت استفاده می‌کنند.

هک کردن آی‌دی افراد در پیام‌رسان‌ها و ارسال لینک‌های آلوده  و همچنین «تماس‌های تلفنی» از دیگر راه‌های کلاهبرداری و اغوای شهروندان به بهانه ثبت نام برای سهام عدالت و نیز دریافت سود این سهام است. ایسنا نوشت که مردم باید توجه کنند که زمان واریز سود سهام عدالت هنوز فرا نرسیده است و هیچ‌گونه ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد؛ جاماندگان سهام عدالت توسط دولت شناسایی شده‌اند و زمانی که منبع تخصیص سهام به این افراد مشخص شود، مشمول سهام عدالت خواهند شد. افراد لازم نیست برای دریافت سود و ثبت‌نام سهام عدالت به سایتی مراجعه یا روی لینکی کلیک کنند.

طی معاملات چهارمین روز کاری هفته یعنی سه‌شنبه شاخص کل بورس تهران 13 هزار و 208 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 37 هزار و 863 واحد رسید.شاخص کل هم وزن بورس نیز با کاهش 6 هزار و 19 واحدی در رقم 713 هزار و 540 واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس نیز با افت 217 واحدی به رقم 26 هزار و 432 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش هزار و 412 واحد به سطح 129 هزار و 887 واحد رسید. روز سه‌شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای سومین روز متوالی منفی شد و 730 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز دوشنبه رشد 22 درصدی داشته است. در این روز نماد وبملت بیشترین خروج را داشت که ارزش آن 40 میلیارد تومان بود. پس از وبملت، نمادهای خودرو، خساپا، فولاد و خزامیا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

طی چهارمین روز کاری هفته نمادهای فملی، شستا، شپدیس و فارس نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل همراه، تاصیکو و ورنا از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای فجهان، خاور و وسپهر بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای سمگا، وهور و حخزر بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.

در بین نمادهای پرتراکنش بورس نیز نمادهای خودرویی در صدر بودند. نماد خگستر بیشترین تراکنش را داشت و ورنا و وساپا در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نیان، دی و کتوسعه بیشترین تراکنش را داشتند. آمار اکوایران نشان می‌دهد ارزش معاملات کل بازار سهام به 12 هزار و 478 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 5 هزار و 82 میلیارد تومان بود که 41 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 21 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 430 میلیارد تومان رسید. در معاملات این روز نماد خگستر بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 169 میلیارد تومان بود. پس از خگستر، ورنا بیشترین ارزش معاملات را داشت و وساپا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد خودرو و خساپا در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در حجم معاملات نیز سهام خگستر با تعداد 358 میلیون و 113 هزار و 787 سهم در صدر قرار گرفته است. دی در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به خساپا تعلق داشت. دو نماد خودرو و شستا نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.در معاملات دوشنبه، 73 نماد صف خرید داشتند و 63 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 60 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 414 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 28 درصدی به 378 میلیارد تومان رسید.

سهام عدالتبه گفته وی، شرکت‌های تعاونی سهام عدالت شهرستانی می‌توانند سامانه‌ای طراحی کنند و همچنین از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی افراد کد سجام دریافت کنند و نمایندگی سهامداران عدالت را بپذیرند یعنی مدیر یک شرکت تعاونی سهامی عدالت می‌تواند از جانب خود و به وکالت از دیگر سهامداران عدالت در مجمع سرمایه‌گذاری استانی مشارکت کند و اعمال رأی داشته باشد.

علیزاده همچنین گفت: یک مدیر تعاونی شهرستانی سهام عدالت می‌تواند حداقل وکالت یک نفر دیگر را هم بگیرد و اگر بیشتر شد، هم ایرادی ندارد، بنابراین برای مشارکت مدیران شرکت تعاونی شهرستانی حدنصابی وجود ندارد و آنها می‌توانند به نمایندگی از خود و به وکالت از سایر سهامداران در مجامع استانی شرکت‌های استانی شرکت کنند.

خرید و فروش سهام عدالت چه زمانی آزاد می‌شود؟

چندی پیش بهمن عبداللهی، عضو شورای عالی بورس گفته بود: با مساعدت شورای عالی بورس، گرچه برخی از اعضا مخالفت داشتند اما به هر حال با حمایت وزیر امور اقتصادی و دارایی و مصوبه جمعی شورای عالی بورس، نتایج خوبی برای شرکت‌های استانی سهام عدالت به دست آمد و قرار شد اعضای شرکت‌های تعاونی سهام عدالت در مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی حضور پیدا کنند.

عضو شورای عالی بورس اظهار داشت: با مصوبه شورای عالی بورس، مقرر شد هر یک از شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت که حداقل ۲۰ درصد از اعضای آن حضور داشته باشند، می‌توانند مجامع خود را به شکل حضوری و الکترونیکی برگزار کنند، درحالی‌که حداقل ۲۰ درصد اعضا حضور داشته باشند و بعد از انتخابات در مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی حضور داشته باشند.

عضو شورای عالی بورس در مورد اینکه چه زمانی نمادهای معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری عدالت باز می‌شود، اظهار داشت: قبل از باز شدن نماد معاملاتی باید مجامع شرکت‌های استانی برگزار، هیات مدیره مشخص و افزایش سرمایه آنها ثبت شود و بعد از آن امکان بازگشایی نمادهای معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری باز می‌شود.

عبداللهی گفت: البته سیاست این است که مردم در سهامداری عدالت باقی بمانند و سهام ارزنده خود را نفروشند، اما باز شدن نماد معاملاتی شرکت‌های سهام عدالت ۳ تا ۴ ماه زمان خواهد برد.

سهام عدالتدرباره همین‌ موضوع یک مقام آگاه اظهارکرد: در ۲۰ تیر امسال شورای عالی بورس  نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های استانی را به تصویب رساند و این مصوبه در انتظار ابلاغ قرار دارد. براساس مصوبه شورای عالی بورس، ابتدا باید مجامع شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت برگزار شود و کسانی که متقاضی حضور در مجامع استانی هستند باید ثبت‌نام کنند و صلاحیت آنها احراز شود. سپس می‌توانند در هیأت مدیره شرکت‌ سرمایه‌گذاری استانی حضور پیدا کنند.  

وی بیان کرد: ثبت‌نام برای برگزاری مجامع شرکت‌های تعاونی شهرستانی انجام می‌شود و اگر مجامع شهرستانی به حدنصاب برسد که حداقل ۲۰ درصد اعضای تعاونی شهرستان حضور داشته باشند، می‌توانند در مجامع استانی هم حضور داشته باشند. نحوه برگزاری مجمع هم این گونه است که اگر در دور اول به حدنصاب نرسید، در مجمع دوم با هر تعداد برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: شرکت‌های تعاونی شهرستانی باید حداقل ۲۰ درصد اعضای شهرستان را در مجمع خود حاضر داشته باشند تا امکان حضور در انتخابات نهایی استانی را کسب کنند.

از پیش‌زمینه‌های مهم برای بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت، برگزاری مجامع و تصویب صورت‌های مالی در دو سال گذشته است و تا این موارد فراهم نشود، امکان بازگشایی نمادهای استانی در بورس وجود ندارد.

سهام عدالتوی همچنین در مورد اصلاح آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت گفت:‌ برخی از مواد آئین‌نامه اصلاح، حذف و یا اضافه شده و یکسری از تبصره‌ها حذف شده‌اند، البته همه مواد آئین‌نامه نیاز به اصلاح ندارد، برخی از موارد مثل انتخاب روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم قبلاً انجام شده و نیازی به تغییر ندارد بقیه موارد هم توسط کارگروه سه نفره سهام عدالت پیگیری می‌شود

حدادی همچنین در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از سهامداران عدالت شماره شبا برای دریافت سود اعلام نکرده‌اند، گفت: آمار این افراد در دست شرکت سپرده‌گذاری است، اما بارها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که سهامداران عدالت چه افراد زیر سن قانونی از طریق سرپرست و یا افراد دیگر باید شماره شبای حساب بانکی خود را از طریق سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت اعلام کنند تا زمان توزیع سود به صورت متمرکز سود آنها نیز واریز شود.

رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار خبر داد.

رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار داشت: باید شرکت‌های سرمایه‌گذارپذیر این سودهای سهام عدالت را پرداخت کنند و با دریافت این سودها در آینده نزدیک سود سهامداران پرداخت می شود اما امروز نمی‌توان زمان قطعی آن را اعلام کرد.

مجید عشقی درباره بازگشایی نماد سهام عدالت گفت: بازگشایی نماد پس از تشکیل مجامع شرکت‌های استانی انجام خواهد شد اما در حال حاضر اختلاف نظرهایی در نحوه برگزاری مجامع وجود دارد که پس از برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت نماد آن هم بازگشایی خواهد شد.

سهام عدالت متوفیان هزینه‌بر است؟

اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.

سهام عدالتحمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.

دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سال‌ها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.

دانش کاظمی تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را به‌صورت رایگان از طریق سامانه‌ای که به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی متصل است، پر کنند.

حمیدرضا دانش کاظمی ادامه داد: از سود سهام سال‌های گذشته فرد متوفی که در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دارد. هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠هزار تومان کسر می‌شود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد. این مصوبه در شورای عالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا می‌رسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح به‌سرعت در حال انجام است، اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلا کار ساده‌ای نیست.

این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپرده‌گذاری به‌صورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار می‌دهد.

وی اظهار کرد: این موضوع باید قابل توجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد.

دیدگاه خود را ارسال کنید