تست شخصیت | آزمون شخصیت | روانشناسی شخصیت

روانشناسی شخصیت | 10 ترفند برای شاد کردن کودکان

روانشناسی شخصیت | 10 ترفند برای شاد کردن کودکان

دوران کودکی زمان خاصی در زندگی همه آدم‌هاست. زمانی که کودک دنیای اطراف را می‌شناسد، زمان کشف، بازی، شگفتی و سرگرمی اوست.

خبرنگار اصغر اصغری: برای والدین، این زمان می تواند احساس نگرانی ایجاد کند، زیرا آنها به دنبال اطمینان از سلامتی و خوشبختی کودک‌شان هستند.

۱. زمان بازی زیادی به آنها بدهید

مسئولیت اصلی یک کودک بازی است. بله، بچه سرانجام تکالیف شب، کارهای فوق برنامه و غیره را خواهد داشت. اما از زمانی که کودک نوپاست تا نوجوانی باید لذت ببرد.

پیتر گری، روانشناس کودک و استاد کالج بوستون می‌گوید: “کودکان مهم‌ترین درس‌های زندگی را از کودکان دیگر می‌آموزند، نه از بزرگسالان … آنها نمی‌توانند در تعاملات با بزرگسالان چیز زیادی یاد بگیرند.”

2- گفتگوهای جدی را در جای دیگری انجام دهید

مغز بچه‌ها در اوایل کودکی با سرعت فوق‌العاده‌ای رشد می‌کند. وقتی آنها مشکلات و تردیدهای بزرگسالان را می‌بینند، دچار نگرانی و حس ناامنی می‌شوند.

3- آنها را با دیگران مقایسه نکنید

فشار برای موفقیت در جامعه امروز می‌تواند حس رقابت ایجاد کند. گاهی اوقات، بزرگسالان به ویژگی‌های مطلوب کودکان دیگر اشاره می‌کنند، به این امید که فرزندشان همان‌ها را تکرار کند. در حالی که مقایسه بر اعتماد به نفس کودک تأثیر منفی دارد.

۴. مزایای احساسات منفی را آموزش دهید

تقریباً هر بچه‌ای دچار خشم، حسادت و غم می‌شود. و این فرصت خوبی برای آموزش دادن نکته‌ای بسیار مهم به کودک است. به کودک‌تان توضیح بدهید که همه احساسات منفی را تجربه می‌کنند و نحوه برخورد سازنده با این احساسات را نیز به او یاد بدهید.

5- تلاش‌های آنها را تحسین کنید

کودک روزی می‌فهمد که برای پیشرفت در هر کاری سخت‌کوشی لازم است. بنابراین به جای اینکه هوش و ذکاوت کودک‌تان را تحسین کنید، تلاشی را که برای انجام هرچیزی به کار می‌بندد مورد تقدیر قرار بدهید.

۶. برای مفهوم خانواده ارزش قائل شوید

از نشانه‌های مهم یک خانواده خوب این است که اعضای آن برخی کارها را با هم و در کنار هم انجام دهند.

سپری کردن زمان در کنار اعضای خانواده پنج مزیت اصلی را به همراه دارد: کودک احساس مهم بودن می‌کند،‌ صفات مثبت بزرگسالان را مشاهده می‌کند، بزرگسالان می‌توانند نقاط ضعف کودک خود را ببینند، کودک می‌تواند افکار و احساسات خود را به زبان بیاورد و والدین و کودک پیوند قوی‌تری پیدا می‌کنند.

7- به آنها فرصت تجربه کردن بدهید

توجه شدید به کودک و نیازها و مشکلاتش سبب می‌شود که کودک به ندرت با شرایط نامطلوب مواجه شود و در نتیجه کنار آمدن و انعطاف‌پذیری، بلوغ و سایر مهارت‌های اساسی زندگی را یاد نگیرد.

8- به آنها احساس مسئولیت (انفرادی) بدهید

مرتبط با نکته قبلی، مهم است که به کودکان اجازه دهیم برخی مسئولیت‌ها (مثلاً کارهای خانه) را انجام دهند البته بدون اینکه نظارت زیاد داشته باشید.

چرا؟ به گفته روانشناسان کودک، نظارت بیش از حد می‌تواند این حس را در کودک ایجاد کند که “من نمی‌توانم این کار را به تنهایی انجام دهم”. به علاوه او باید عواقب کناره‌گیری از مسئولیت را تجربه کند!

9- خاطرات خوش ایجاد کنید

در یک مطالعه چند آزمایشی که توسط دو استاد دانشگاه هاروارد انجام شد، بزرگسالانی که خاطرات خوب دوران کودکی را به یاد می‌آوردند، به لحاظ اخلاقی قوی‌تر بودند.

بنابراین، با ایجاد خاطرات خوش برای کودک‌تان، بزرگسالانی خوشحال و خیرخواه آماده خواهید کرد.

10- خودتان خوشحال باشید!

‍ کودکان از طریق آنچه می‌بینند و می‌شنوند، یاد می‌گیرند. اگر یک فرد بزرگسال رفتار مثبتی از خود نشان دهد، کودکش هم احتمالا چنین رویه‌ای خواهد داشت.

 

دیدگاه خود را ارسال کنید