شب یلدا | میکاپ شب یلدا | شب یلدا 1402

کمک معیشتی شب یلدا واریز شد | 600 هزارتومان جیرینگی؛ برو حالشو ببر

کمک معیشتی شب یلدا واریز شد | 600 هزارتومان جیرینگی؛ برو حالشو ببر

پس از کش و قوس های فراوان بالاخره زمان واریز یارانه 600 تا 1 میلیون تومانی دولت تحت عنوان یارانه شب یلدا مشخص شد.

خبرنگار اصغر اصغری: خبرهای متفاوتی از واریز یارانه شب یلدا به گوش می رسد. گفته می شود یارانه شب یلدا را دهک های کم درآمد جامعه دریافت خواهند کرد. امروز هم خبر جدیدی درباره واریز یارانه شب یلدا منتشر شد. جزئیات جدید یارانه شب یلدا را در ادامه با هم می خوانیم.

یارانه شب یلدا ۱۴۰۲ کی واریز میشود؟

برخی از خانوارها امسال یارانه شب یلدا ۱۴۰۲ گرفتند. در واقع براساس تصمیم جدید، برخی از کودکان مشمول یارانه‌ای جدید خواهند شد؛ این یارانه برای هر کودک بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان در نظر گرفته شده است. بر این اساس اگر کودکی شرایط خاص من جمله سوتغذیه، لاغری مفرط، کوتاهی قد و… باشد، مشمول این یارانه خواهد شد تا تحت درمان قرار بگیرد. این یارانه برای کودکان کودکان ۶ ماهه تا ۶ ساله ایی است که نیازمند تقویت غذایی هستند و توسط وزارت بهداشت در کل کشور توسط خانه‌های بهداشت شناسایی و به وزارت رفاه معرفی می‌شوند. مبلغ یک میلیون تومان به ازای هر فرزند بین دهک ۱تا ۵ و دهک‌های ۶ تا۷ مبلغ ۶۰۰ هزار تومان به اضافه مبلغ یارانه واریز خواهد شد

معاون وزیر رفاه گفته است: این یارانه برای ۱۲۰هزار خانوار واریز خواهد شد؛ البته توجه داشته باشید این رقم تنها و تنها ویژه خرید از اقلام طرح کالابرگ الکترونیکی خواهد بود. او همچنین گفته است ۶۱ میلیون نفر از مردم تحت پوشش کالابرگ‌های حمایتی قرار دارند که اگر از یارانه خود مبلغ دویست هزار تومان خرید کنند، صد و بیست هزار تومان تشویقی می‌گیرند که قیمت ۱۱ قلم به سال ۱۴۰۱ محاسبه می‌شود.

زمان واریز این یارانه نیز با یارانه معیشتی یکی است و قرار است 20 هرماه به حساب سرپرستان واریز شود.

یارانه شب یلدا به چه کسانی تعلق میگیرد

یارانه نقدی بعضی از دهک ها 300 و تعدادی 400 هزار تومان است .قرار است فرمول پرداخت یارانه نقدی تغییر کند. بر این اساس، صدک جاگزین دهک و شمار یارانه‌بگیران بیشتر خواهد شد. هرچند زمان اجرای این طرح مشخص نیست.

حجت‌الاسلام «محمد باقری»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی مجلس به انتقاد از نظام یارانه‌ها پرداخت و اشاره کرد که سیستم هدفمندی یارانه‌ها نیازمند تغییر و تحول است.

تجربه بشری در همه جوامع نشان می‌دهد که پرداخت یارانه نقدی، مشکلات زیادی را به همراه دارد.

او ابراز کرد که یکی از نقاط ضعف این سیستم، تأثیر منفی بر اخلاق کار است و باعث منحرف شدن منافع از مسیرهای مورد نظر می‌شود. افرادی که یارانه می‌گیرند، ممکن است بخواهند این وجوه را برای خریدهای ناصحیح مصرف کنند، به جای اینکه به اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری در کشور اختصاص یابد.

وی افزود که مبالغ یارانه‌ها نیز مشخص نشده و منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها به شفافیت کافی رسیده نیستند. به عنوان مثال، اظهارات او نشان می‌دهد که ۷۵۰ هزار میلیارد تومان برای هدفمندی یارانه‌ها تعیین شده، اما جزئیات دقیق این موضوع در بودجه مشخص نشده است.

نماینده مردم بناب در مجلس نیز اظهار کرد که برای دستیابی به هدفمندی یارانه‌ها، می‌بایست مبلغ یارانه را بیشتر کرد و این اقدام به کمک کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیز خواهد آمد.

به علاوه، علاوه بر طرح هدفمندی یارانه‌ها برای خانوارها، طرح «یارانه دستمزد» نیز در حال اجرا است. تاکنون ۴۳ هزار و ۴۴۱ نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند و بسیاری از آنان جذب بنگاه‌های کارفرما شده‌اند.

در ادامه، مسائلی مرتبط با اعطای کالابرگ نیز مطرح شده است. برخی از کارشناسان معتقدند که این روش می‌تواند تأثیر کمتری در تورم نسبت به یارانه نقدی داشته باشد، اما دیدگاه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد.

با توجه به اطلاعاتی که توسط طیبه حسینی، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه‌های کشور اعلام شده است، سرپرستان خانوار جزء دهک‌های اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر و در صورتیکه جزء دهک‌های چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر دریافت می‌کنند.

در پایان، حسین راغفر، عضو هیئت علمی دانشگاه و اقتصاددان، تأکید کرده است که اعطای یارانه نقدی به تنهایی باعث آسیب‌های جدی در اقتصاد و جامعه می‌شود. او پیشنهاد داده که به جای اینکه به مردم نان دهیم، به آنان شغل بدهیم و آنها بتوانند ارزش افزوده ایجاد کنند.

وی همچنین بیان کرده است که اگر دولت قصد اعطای یارانه نقدی دارد، آن را با شرایط مشخص و به‌منظور تحقق اهداف خاصی همچون آموزش رایگان یا خدمات سلامت رایگان انجام دهد.

این اظهارات نشان‌دهنده نقدها و انتقادات به سیاست یارانه‌ها و نیاز به تغییر در راهبرد و سیاست‌های مربوط به این حوزه می‌باشد.

دیدگاه خود را ارسال کنید