سود سهام عدالت | سهام عدالت متوفیان | سهام عدالت جاماندگان

مبلغ سود سهام عدالت شهریورماه اعلام شد! | واریز سود 30 درصدی به حساب سهام عدالتی‌ها

مبلغ سود سهام عدالت شهریورماه اعلام شد! | واریز سود 30 درصدی به حساب سهام عدالتی‌ها

جزئیات واریز سود سهام عدالت 700 هزار تومانی را در جایگاه هشت بخوانید.

خبرنگار اصغر اصغری: با توجه به اینکه در سال گذشته این سود ۳۰ درصد کمتر از سود مرحله اول پرداخت شده بود سود سهام عدالت علیرغم وعده‌ها در ماه خرداد واریز نشد و در تیر و مرداد هم خبری نبود، اما این امکان وجود دارد که در ماه شهریور مرحله سوم سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد واریز شود.

در حال حاضر سه شرکت، پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس بیان کرد: شرکت هلدینگ خلیج‌فارس فارس اعلام کرده که شرکت‌های فجر و مبین به سبب مشکلات تاکنون سود سهام را برای هلدینگ واریز نکرده‌اند و طبیعتا هلدینگ خلیج‌فارس هم نتوانسته سود سهام عدالت را به شکل کامل تسویه کند شرکت مپنا هم اعلام کرده از وزارت نیرو طلبکار است به همین دلیل سود سهام عدالت را کامل واریز نکرده است.

وی افزود: رقم اصلی و با اهمیت باقی‌مانده جهت واریز سود سهام عدالت برای هلدینگ خلیج‌فارس است که این هلدینگ حسابش راکد نیست و خرد خرد سود را واریز می‌کند فکر می‌کنم اگر هلدینگ خلیج‌فارس سود سهام عدالت را تسویه کند می‌توانیم برای اخذ مجوز واریز سود سهام عدالت از سمت شورای عالی بورس حرکت کنیم. هفته گذشته تاکنون با مدیران هلدینگ خلیج‌فارس فارس صحبت شده و در طول این زمان یک همت واریز داشتند و همچنان منتظر تسویه کامل هستیم.

با تاخیر در پرداخت سود از طرف این سه شرکت سازمان بورس و اوراق بهادار با این شرکت‌ها برخورد کرده و گزارش این تخلفات را به مراجع ذی صلاح برای رسیدگی ارسال نموده است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ابراز امیدواری کرده است که با پیگیری‌های خود بتواند سود سهام عدالت را به طور کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کند.

لازم به ذکر است عدم تسویه سود سهام عدالت زمینه مناسبی را برای سودجویان فراهم می‌کند تا از این چشم انتظاری سهامداران به نفع جیب خود استفاده کنند؛ در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفته بود: سهامداران توجه داشته باشند سود سهام عدالت تنها به شماره شبای ثبت شده افراد در سامانه سجام واریز خواهد شد همچنین برای دریافت سود سهام عدالت نیازی به کلیک بر روی هیچ لینکی نخواهد بود و با هیچ یک از سهامداران تماسی گرفته نخواهد شد.

وی اظهار کرد: سهامداران هوشیاری کافی را داشته باشند و اخبار مربوط به واریز سود سهام عدالت را تنها از خبرگزاری‌های رسمی و رسانه ملی پیگیری کنند تا در دام سود سودجویان گرفتار نشوند.

حالا باید منتظر ماند و دید آیا سرانجام واریز سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت محقق خواهد شد یا همچنان باید شاهد بدعهدی شرکت‌های متخلف باشیم.

 آخرین جزئیات درباره واریز سود سهام عدالت

سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.

سود سهام عدالت علیرغم وعده ها در ماه خرداد واریز نشد و در تیر و مرداد هم خبری نبود اما این امکان وجود دارد که در ماه شهریور مرحله سوم سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد واریز شود.

ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار  گفت: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست.

او افزود: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که با این شرکت‌ها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکت‌ها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیری‌های خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.

گامی ضروری برای انتقال سهام عدالت متوفیان

وراثی که قصد دارند سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.

این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت. مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.

فرایند انتقال سهام عدالت به وراث

یکی از ویژگی‌های برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال سهام عدالت به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانک‌ها و کارگزاری‌ها انجام می‌شود و هیچ هزینه‌ای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانک‌های ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانک‌هایی هستند که این خدمات را ارائه می‌دهند.

در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال سهام عدالت متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.

سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود سهام عدالت واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکرده‌اند، بهتر است هر چه سریع‌تر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون به‌صورت رایگان و بدون هزینه انجام می‌شود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.

دیدگاه خود را ارسال کنید