سایت هواداری باشگاه استقلال

تاریخچه

نخستین عنوان قهرمانی این باشگاه با نام دوچرخه‌سواران و در خرداد ۱۳۲۷ به دست آمد، جایی که آن‌ها پیروز جام حذفی تهران ۲۷–۱۳۲۶ شدند. دومین و آخرین قهرمانی این باشگاه در دهه ۱۳۲۰ در سال ۱۳۲۸ و کسب عنوان قهرمانی جام باشگاه‌های تهران ۱۳۲۸ بود. سپس و در دهه ۱۳۳۰ این تیم جام باشگاه‌های تهران را پنج مرتبه، جام حذفی تهران را سه مرتبه دیگر فتح کرد. در فصل ۳۷–۱۳۳۶ نیز تاج به عنوان نماینده تهران در مسابقات قهرمانی ایران ۱۳۳۶ در اصفهان حاضر شد و با پیروزی بر نمایندگان سایر استان‌ها توانست عنوان قهرمانی را از آن خود از کند. در دهه ۱۳۴۰ این تیم دو بار دیگر نیز موفق به فتح جام باشگاه‌های تهران شد تا از این حیث رکورددار فوتبال تهران شود. از فصل ۱۳۴۹ و برگزاری نخستین دوره مسابقات باشگاهی کشوری تحت عنوان جام منطقه‌ای ۱۳۴۹، تاج نیز به این مسابقات پیوست در نهایت قهرمان نخستین دوره مسابقات سراسری ایران شد. با شروع برگزاری مسابقات سراسری در ایران همانند جام تخت‌جمشید و جام حذفی، تیم تاج نیز به این مسابقات پیوست و موفق شد فاتح جام تخت‌جمشید ۱۳۵۳ و فاتح جام حذفی ۵۷–۱۳۵۶ ایران شود. این آخری، آخرین عنوان قهرمانی این تیم با نام تاج و آخرین قهرمانی این تیم پیش از انقلاب ۱۳۵۷ بود.

مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا ۱۹۷۰

در دهه ۱۳۶۰ به دلیل جنگ ایران و عراق و سیاست‌ها حکومت نوین ایران، مسابقات سراسری برگزار نشدند[۶] و استقلال (نام نوین باشگاه بعد از انقلاب ۱۳۵۷) مجدداً در جام باشگاه‌ها و حذفی تهران شرکت کرد و موفق شد سه مرتبه دیگر جام باشگاه‌های تهران را از آن خود کند تا به رکورد سیزده قهرمانی در این مسابقات برسد. از فصل ۶۹–۱۳۶۸ و با پایان جنگ و عوض شدن دیدگاه حکومت وقت نسبت به فوتبال، مسابقات سراسری مجدداً از سر گرفته شدند و استقلال موفق شد تا در خرداد ۱۳۶۹ لیگ قدس را فتح کند تا بعد از انقلاب هم، همچون پیش از انقلاب، نخستین پیروز جام سراسری در ایران باشد.

در دهه ۱۳۷۰ با برگزاری جام آزادگان، استقلال نیز در این مسابقات شرکت کرد و در این دهه موفق شد دو بار این مسابقات را ببرد. دو قهرمانی در جام حذفی ایران و یک قهرمانی در سوپر جام تهران از دیگر عناوین این تیم در این دهه هستند.

در دهه ۱۳۸۰ نحوه برگزاری مسابقات سراسری ایران باز هم دستخوش تغییر شد و لیگ حرفه‌ای ایران جایگزین جام آزادگان شد. استقلال این لیگ را دو مرتبه در دهه ۱۳۸۰ از آن خود کرد، دو قهرمانی در جام حذفی دیگر عنوان‌های قهرمانی این باشگاه در این دهه هستند. با آغاز دهه ۱۳۹۰ استقلال جام حذفی ایران را دو بار و لیگ برتر را یک بار دیگر از آن خود کرد.

استقلال تا به امروز در لیگ قهرمانان آسیا دو عنوان قهرمانی در سال‌های ۱۹۷۰ میلادی (۱۳۴۹ خورشیدی) و ۹۱–۱۹۹۰ میلادی (۷۰–۱۳۶۹ خورشیدی)، دو جایگاه نایب قهرمانی و سه عنوان سومی کسب کرده‌است. همچنین آبی‌های تهرانی ۷ بار به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا راه یافته‌اند.[۷] استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا و سومین تیم پرافتخار تاریخ در قاره آسیا محسوب می‌شود.[۸][۹][۱۰]