سایت هواداری باشگاه استقلال

قیمت دلار | افزایش قیمت دلار | کاهش قیمت دلار

افزایش دوباره قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار وارد کانال جدید می شود؟

افزایش دوباره قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار وارد کانال جدید می شود؟

قیمت دلار در حالی به آخرین روز معاملاتی هفته رسیده که طی این هفته سطح 52 هزار تومانی را هم تجربه کرده و حالا اگرچه در کانال 51 هزار تومانی است اما جایگاه خود را در کریدور تازه تثبیت کرده است.

متوسط هفتگی  قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد.طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیرمستقیم بر بازار خواهد داشت.مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند.قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.

قیمت دلار در حالی به آخرین روز معاملاتی هفته رسیده که طی این هفته سطح 52 هزار تومانی را هم تجربه کرده و حالا اگرچه در کانال 51 هزار تومانی است اما جایگاه خود را در کریدور تازه تثبیت کرده است.

در نخستین روز از هفته جاری، معاملات دلار با گپ مثبت قیمت باز شد و در کانال 52 هزار تومان قرار گرفت. این قیمت اگرچه به تدریج تا پایان هفته تعدیل شد و به کانال 51 هزار تومانی رسید اما نوسانات روز گذشته نشان داد که قیمت دلار تلاش می‌کند جایگاه خود را در کریدور 50 هزار تومانی حفظ کند.

گفتنی است در آخرین معاملات روز گذشته بازار ارز، قیمت دلار در میانه 51 هزار و 600 تا 51 هزار و 650 تومان متوقف شد. به نظر می‌رسد بازار فعلا در فاز انتظار است و نوسانات قیمت دلار را نیز نمی‌توان به‌عنوان روند شناسایی کرد.

عبدالله مشکانی، کارشناس اقتصادی با تاکید بر اثر هیجانی اخبار جنگ منطقه بر بازار ارز، به تجارت‌نیوز گفت: «نرخ تعادلی دلار در اقتصاد ایران بالاتر از اعداد فعلی است و نقدینگی همچنان رو به رشد است. این در حالی است که رخدادها و تنش‌های هفته گذشته در منطقه، قیمت دلار را به شکل هیجانی بالا برد اما تاثیر چندانی بر اقتصاد کشور نداشت.»

وی با تاکید بر تداوم نوسان محدود در بازار ارز همانند هفته‌های اخیر گفت: «باید توجه داشت با تغییرات دو سه هزار تومانی قیمت، بازار روند نمی‌گیرد. شاید بازارساز توانایی این را داشته باشد که در کوتاه‌مدت با عرضه یا عدم عرضه، به بازار جهت دهد، اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است.»

شکست سقف قبلی دلار بعید است

این کارشناس اقتصادی به تاثیر سیاست خبردرمانی سیاست‌‌گذار بر بازار ارز اشاره کرد و افزود: «فرایندهای سیاسی هیچ وقت قابل پیش‌بینی نیستند و با توجه به اینکه دلار پیشران سایر نرخ‌‌ها در اقتصاد ایران است، روندهای بعدی را تعیین می‌کند.»

وی اضافه کرد: «در حال حاضر قیمت بخشی از کالاها با نرخ دلار گران‌تر از بازار معامله می‌شوند. بنابراین، در بازار حباب قیمتی وجود دارد. شکل‌گیری روند در بازار ارز مستلزم شکسته شدن سقف قبلی است. اینکه قیمت این اسکناس روند جدیدی آغاز کند و سقف قبلی را بشکند، فعلا بعید است.»

مشکانی پیش از این نیز ارزش ذاتی دلار را کریدور هفتم عنوان کرده و گفته بود: «معمولا یک تا دو سال طول می‌کشد که نقدینگی اثر خود را بر قیمت دلار بگذارد. به همین دلیل با پیک قیمتی که گذرانده‌ایم، زود است که شاهد پیک دوم و رشد شارپی قیمت دلار باشیم. در اقتصاد ایران کوتاهترین فاصله‌ میان دو پیک قیمتی حدودا دو ساله است و اکنون حدود ۹ ماه از آخرین سقفی که دلار زده می‌گذرد.»

دلار دولتی از گزند جنگ در امان است

فردین آقابزرگی، دیگر کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دلار در پنج تا ۱۰ سال اخیر کمترین بازدهی را در میان سایر بازارها داشته است به تجارت‌نیوز گفت: «اصلی‌ترین دلیل بازدهی ناچیز این اسکناس، کنترل و مدیریت قیمت دلار است. متاسفانه نگاه خاصی که دولت به بازار ارز دارد، اجازه و مجال وجود یک قیمت شناور و آزاد را به دلار نمی‌دهد.»

وی افزود: «آنچه در حال حاضر مورد محاسبه و تحلیل کارشناسان و فعالان بازار قرار گرفته، نرخ ارز در تالار مبادلات طلا و ارز نیماست که در روزهای اخیر حتی با وجود جنگ حماس و اسرائیل، نوسان خاصی نداشته است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نرخ ارز دولتی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومانی خاطرنشان کرد: «تعیین نرخ فروش محصولات شرکت‌ها، نرخ تسعیر ارز، نرخ تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات صنعتی همان نرخ‌ارزی است که کمترین نوسان را دارد.»

جهش شارپی دلار منتفی شد

وی با بیان اینکه عوامل دیگری برای شناسایی و محاسبه نرخ‌ واقعی ارز وجود دارد، تاکید کرد: «نرخ تتر حدود ۵۱ تا ۵۲ هزار تومان است. اما در حال حاضر نرخ واقعی و موثر ارز کالاهای وارداتی و لوکس، کالاهای الکترونیک، لوازم خانگی و حتی خودرو با دلار بیش از ۶۵ هزار تومان تسعیر می‌شود.» آقابزرگی افزود: «بنابراین ما سه نوع نرخ برای ارز داریم، ارز دولتی، قیمت تتر و نرخ موثر با احتساب هزینه‌های مالی.»

وی در خصوص روند قیمت دلار در کوتاه‌مدت خاطرنشان کرد: «از ابتدای روز گذشته، بازارهای مالی و سرمایه‌ای به ثبات نسبی رسیده‌اند. تنش، پشت ‌سر گذاشته شده و انتظار جهش شارپی چه برای دلار چه برای سکه نداریم.»

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر روند باثبات بازار ارز در روزهای آینده گفت: «تا زمانی که دولت برعکس و برخلاف منافع تولیدکننده و صادرکننده قصد تقویت پول ملی را دارد، ما با همین چالش‌هایی که در صنعت و تولید وجود دارد، مواجه هستیم و کماکان این روند ادامه دارد.»

آلارم صعود دلار به صدا درآمد؟

برزو حق‌شناس، دیگر کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه احتمال ورود دلار به کانال ۵‍۱ هزار تومانی در پایان هفته گذشته وجود داشت به تجارت‌نیوز گفت: «طی روزهای اخیر موضوع مورد اهمیت در بازار ارز، کف‌سازی و تثبیت قیمت دلار در کریدور ۵۰ هزار تومانی است.»

وی با تاکید بر اینکه احتمال حرکت دلار به سمت سقف کریدور زیاد است، خاطرنشان کرد: «تثبیت قیمت در کریدور جدید به معنای این است که حرکت صعودی دلار شروع شده است. متغیرهای اقتصادی کلان کشور همه دال بر افزایش قیمت این اسکناس هستند.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به آمار رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص فروش نفت گفت: «در ماه‌های گذشته بسیار بر موضوع فروش نفت توسط مقامات مسئول تاکید می‌شد. اما با نفی این موضوع توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه که گفت درآمدهای نفتی کشور محقق نشده است، به نظر می‌رسد زنگ خطر برای معامله‌گران بازار ارز به صدا درآمد.»

وی با بیان اینکه پارامترهای کلان اقتصادی به ضرر کاهش قیمت دلار است افزود: «به نظر می‌رسد هرچه به سمت انتهای سال می‌رویم توان بازارساز برای ادامه دادن سیاست سرکوب سخت خواهد شد. زیرا مسائل کلان اقتصادی کشور باعث رشد قیمت این اسکناس خواهند شد.»

حق‌شناس در خصوص روند قیمت دلار در هفته پیش رو اظهار داشت: «به نظر می‌رسد این هفته قیمت بین کانال ۵۰ تا ۵۱ هزار تومان نوسان خواهد داشت و ممکن است به سقف کانال ۵۱ هزار تومان نیز نزدیک شود. اما توانایی عبور از این محدوده فعلا برای دلار فراهم نیست.» وی تاکید کرد: «احتمال برگشت دلار به کف کانال ۵۰ هزار تومان نیز وجود دارد اما دلار فعلا توانایی شکستن کریدور جدید به سمت پایین را ندارد.»

اگر برجام رخ ندهد، دلار چند تومان می‌شود؟

جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش ریسک‌های سیستماتیک در بازارهای مالی متعاقب درگیری‌ میان حماس و اسرائیل، به تجارت‌نیوز گفت: «با توجه به رشد تقاضا برای دارایی‌های امن نظیر طلا و دلار در مواقع بحرانی، افزایش تقاضا و متعاقب آن رشد قیمت در این بازارها دور از انتظار نبود. اما فعلا بازار به رخدادهای منطقه عادت کرده و شرایط، کمی تعدیل شده است.»

وی افزود: «در تمام بازارها و اقتصادهای دنیا اخبار، نوسانات چند ساعته روی ارز کشورها دارد؛ اما در میان‌مدت و بلندمدت تاثیر چندانی بر روند قیمت‌ها ندارد. بنابراین اگر ریسکی وارد بازار نشود اسکناس دلار در محدوده ۵۰ تا ۵۲ هزار تومانی تثبیت می‌شود.»

وی با اشاره به سیاست‌های انقباضی دولت و رکود در تمام بازارها در هفت ماهه نخست سال گفت: «هر کاهشی در بازار ارز به خاطر سیاست‌های انقباضی دولت است و این اقدامات، فنر فشرده دلار را فشرده‌تر می‌کند. این در حالی است که رشد ۳۰ درصدی پایه پولی نشانه کاهش‌های دستوری قیمت دلار است.»

فلاحیان خبردرمانی و رویدادهای مساعد سیاسی را از عوامل محدودکننده رشد قیمت دلار عنوان کرد و افزود: «در ماه‌های آینده با افزایش نقدینگی و تورم، روند قیمت دلار رو به بالا خواهد بود. اگر برجامی رخ ندهد و تمام مذاکرات، گفتاردرمانی باشد شاهد رشد تند و شارپی در بازار ارز خواهیم بود.»

قیمت دلار

کارشناسان بازارهای مالی معتقدند بررسی حرکت قیمت دلار نشان می‌دهد که این اسکناس نسبت به ۶ ماه تا یک سال گذشته در روند صعودی قرار گرفته است. آنها موید این موضوع را نیز افزایش قیمت کالاهای اساسی، کالاهای مصرفی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیک و خودرو می‌دانند.دیروز کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر به موضوع شکایت ایران از کره جنوبی اشاره کرد. وی اقدام حقوقی را گام تکمیلی برای وادار کردن طرف مقابل دانست و خاطرنشان کرد: «اقدام ایران یک پیام روشن به طرف کره ارسال کرد مبنی بر اینکه ایران در احقاق حقوق خود بسیار جدی است و اجازه تضییع حقوق ملت ایران را نخواهد داد.»

قیمت نرخ‌های مختلف

دیروز نهم مرداد، اسکناس دلار در سایت بازار متشکل ارزی با قیمت ۴۱ هزار و ۳۰۴ تومان عرضه شد و ۱۵ تومان افزایش داشت. دلار حواله نیز با همین مقدار افزایش با رقم ۳۷ هزار و ۵۴۹ تومان عرضه شد.

همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

در آخرین معامله دیروز، یورو در بازار آزاد با افزایش نزدیک به ۶۰۰ تومانی  یک پله بالا رفت و با قیمت ۵۴ هزار و ۳۳۷ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی با افزایش هفت تومانی به قیمت ۴۵ هزار و ۴۹۰ تومان رسید. یوروی حواله نیز همانند اسکناس یورو هفت تومان افزایش قیمت داشت و با رقم ۴۱ هزار و ۳۵۵ تومان عرضه شد.

درهم امارات در آخرین معامله دیروز با رقم ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد و رشد ۱۳۰ تومانی داشت. حواله درهم با قیمت ۱۰ هزار و ۲۲۴ تومان مبادله شد و چهار تومان افزایش داشت. اسکناس درهم نیز با هفت تومان افزایش با رقم ۱۱ هزار و ۲۴۷ تومان عرضه شد.

کنترل زوری قیمت دلار

میثم رادپور کارشناس بازارهای مالی با تاکید براین‌که سیاست فعلی نهاد پولی کشور در بازار ارز مانند گذشته است و اشتباهات را چندباره تکرار می‌کنند به تجارت‌نیوز گفت: سیاست دستوری دولت برای کنترل بازار ارز تنها منبع خلق ارزش یعنی تولید را فلج کرده است.

قیمت دلار

او ادامه داد: کاهش ارزش دستمزدها نسبت به قیمت کالاها و خدمات و تنزل سطح رفاه اجتماعی صرفا ناشی از چاپ پول نیست. چاپ پول مقدمتا از بین برنده ارزش نیست. اگر می‌بینیم ارزشی از ما کم شده، مشخصا جایی ارزشی از بین رفته است. ما عرصه این کشور را برای صاحبان کسب‌‌‌‌‌وکار بی‌ثبات کرده‌‌‌‌‌ایم، آنها هم بساط خود رامنقبض کرده‌‌‌‌‌اند و کمتر تولید می‌کنند و کمتر ارزش می‌‌‌‌‌آفرینند.

رادپور درباره آینده بازار ارز ضمن واضح بودن شرایط مانند تجربه‌های گذشته گفت:این دوره هم مثل دوره‌‌‌‌‌های قبل است، با این تفاوت که  امروز مهم‌ترین محرک قیمت دلار در بی‌‌‌‌‌سابقه‌‌‌‌‌ترین وضعیت خود قرار دارد. تورم کشورمان چند سال ‌است که رکوردهایی نزدیک به ۵۰‌درصد را به‌ثبت می‌رساند. با این نرخ تورم، فشار‌‌‌‌‌ها برای افزایش قیمت ارز بیش از دوره‌‌‌‌‌های قبل خواهد بود.

این کارشناس بازارهای مالی تاکید کرد: در ۲ سال‌اخیر، قیمت ارز تقریبا از هر کالا و خدمتی، از هر دارایی‌‌‌‌‌ای کمتر افزایش یافته است و از این بابت باید گفت نه‌تنها فشار تورم جاری که بی‌‌‌‌‌سابقه است قیمت‌ها را به سمت بالا تحریک می‌کند، عمده تورم انباشته دو سال‌اخیر هم در قیمت دلار منعکس نشده‌است.

قیمت دلار در ۴ روز گذشته در کانال ۳۵ هزار تومان در نوسان بود و این روند کاهشی قیمت دلار از نیمه هفته گذشته با تشویق و تهدید بازارساز بر نرخ این اسکناس آمریکایی شکل گرفت.آیا ۳۵ هزار تومان کانال جدید قیمت‌ است؟

قیمت دلار در نخستین روز هفته با آرامش آغاز به کار کرد. هفته گذشته نوسان افزایشی قیمت دلار این اسکناس آمریکایی را تا مرز ۳۷ هزار تومان برد و روند بازگشتی که از نیمه دوم هفته پیش آغاز شد همچنان پابرجاست.

تحلیلگران ثبات نسبی در بازار،اعتبار سیاست‌گذاران و افزایش اعتماد عمومی را از فاکتورهای موثر در ثبات بازارهای مالی در زمان افزایش قیمت‌ها می‌دانند در روزهای گذشته کدام یک از این عوامل بهبود یافته که قیمت دلار در مدار آرامش در حرکت است؟

به قیمت ۳۵ هزارتومانی دلار عادت کنیم؟

در نخستین معامله روز شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱  قیمت دلار با نرخ ۳۵ هزار و ۱۰۰ تومان باز شد و در نیمه‌های روز به کف کانال مذکور رسید. در لحظه نگارش این گزارش قیمت دلار به نوسانی محدود به قیمت ۳۵ هزار و ۳۰ تومان معامله شد.

اما بازارهای موازی نیز کاهش قیمت دلار را تایید می‌کنند. درهم امارات که در روزهای افزایش قیمت دلار تهران، به مرز ۱۰ هزار تومان رسیده بود مطابق روز پنجشنبه بدون تغییر با قیمت  ۹ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که دلار هرات نیز بر مدار نزولی در حرکت است و به قیمت ۳۴ هزار و ۳۳۰ تومان رسید.

سیگنال دلار هرات نشان از کاهش بیشتر قیمت می‌دهد به طوری که دلار فردایی هرات با روند کاهشی ۳۴ هزار و ۱۸۰ تومان پیش‌بینی شده است.

هفته پیش ضد حمله بازارساز به قیمت دلار صف دلارهای سهمیه‌ای را آب کرد و ثابت کرد که سیاست تنبیه هنوز هم می‌تواند جلوی تقاضا در بازار را بگیرد.

نیروی انتظامی در بازار ارز حاضر شد. پیامک‌هایی از سوی قوه قضاییه برای دارندگان دلار ارسال شد و خریداران تهدید به بستن حساب و قطع یارانه‌‌شان شدند. این‌ها عواملی شد تا اجاره کارت ملی برای خرید دلار سهمیه‌ای توسط دلالان و استفاده از این رانت دولتی دیگر آسان نباشد.

قیمت دلار

صف دلار سهمیه‌ای آب رفت و دلار همچنان در بازار آزاد مشتری داشت اما این‌بار متقاضیان دلار بازیگران ارزی بزرگ با سرمایه‌‌های بالا نبودند بلکه مشتریان، با سرمایه‌‌های محدود از بازار آزاد دلار می‌خریدند.

فعالان بازار دلار می‌گویند بازیگران باتجربه بازار در فاز احتیاطی فرو رفته‌اند و بیشتر فروشنده بودند تا خریدار و این خود می‌تواند عاملی برای کاهش قیمت دلار در روزهای گذشته باشد.

افزایش قیمت دلار با خرید چمدان هم‌سو شد

کارشناسان و تحلیل‌گران بازار از ابتدای سال تا کنون چنین روزهایی را برای قیمت دلار پیش‌بینی کرده بودند اما معامله‌گران کف بازار از الگوی ابداعی چمدان می‌گویند. الگویی که پایه‌ علمی ندارد اما از روند افزایشی سفرها در روزهای اخیر حکایت دارد. آن‌ها با توجه به این الگوی ابداعی معتقدند در بازار همسایه یعنی خیابان منوچهری، خرید ساک و چمدان سیر صعودی گرفته است. از نگاه آن‌ها این رفتار یعنی میزان سفر زیاد است و بخشی از این سفرها می‌تواند تقاضای ارزی را به همراه داشته باشد.

حتی برخی از معامله‌گران مدعی بودند فروشنده‌های چمدان به آن‌ها گفته‌اند، در این دو هفته مثل شب عید کار کرده‌ایم. اکو‌ایران همچنین از حضور و دخالت نیروی انتظامی برای متفرق کردن خریداران ارز در میدان فردوسی گفته که در شرایط مشابه نیز این نهاد به کمک بازارساز آمده است تا هیجانات آنی بازار را کنترل کند.

در کارزار صف متقاضیان دلار از یک سو و سیاست‌های جدید بانک مرکزی از سوی دیگر، فعلا پیروز میدان قیمت دلار است که در حال تصاحب سطوح قیمتی جدید است و رسیدن به دلار ۳۲ هزار تومانی را به رویا تبدیل کرده است. این در حالی است که در ابتدای هفته بانک مرکزی در مطلبی از عرضه سنگین ارز در معاملات نیمایی خبر داد که تنها برای یک‌سوم آن تقاضا وجود داشت.

افزایش انتظارات تورمی و قیمت دلار 

در همین راستا محمود جام‌ساز، کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر تاثیر روند توافقات برجام بر قیمت دلار به تجارت‌نیوز گفت: اواخر مرداد ماه سال‌جاری روند قیمت دلار تحت تاثیر اخبار مساعد از سوی طرف آمریکایی درباره توافقات هسته‌ای برجام و نزدیک شدن مذاکرات به نتیجه مطلوب، کاهشی شد. در مقابل با تغییر مطالبات ایران و تقاضاهای جدید قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت.

او ضمن تاکید بر انتظارات تورمی جامعه بر قیمت دلار افزود: در شرایطی که قیمت‌ها نوسان شدید دارد، تورم بالای ۵۰ درصدی داریم و بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی محدودی دارد توانایی نهادهای پولی برای تعیین قیمت دلار کاهش می‌یابد ضمن این‌که بانک مرکزی نیز با وجود اختیارات نامحدود به دلیل کمبود منابع ارزی توانایی کنترل بازار و قیمت‌ دلار را نمی‌تواند داشته باشد.

جام‌ساز با اشاره به اوضاع نامساعد سیاسی در سطح بین‌المللی، اعتراضات اجتماعی داخلی و عدم اطمینان از حصول توافق برجام خاطر نشان کرد: در این شرایط انتظارات تورمی بیش از گذشته در جامعه شکل می‌گیرد و با وجود تنگنای ارزی ناشی از تحریم‌ها و کاهش درآمدهای ارزی توانایی کنترل قیمت دلار بسیار محدود می‌شود این در حالی است که تصمیمات و اختیارات بدون توجه به منابع گرفته شده و نهاینا افزایش قیمت فعلی دلار را رقم زده است

قیمت دلار در هفته‌ای که گذشته وارد کانال ۳۴ هزار تومان شد و در آخرین معاملات بازار ارز آزاد هفته گذشته با قیمت ۳۴ هزار و ۸۳۰ تومان معامله شد. در حالی که دلار فردایی با قیمت ۳۵ هزار تومان پیش‌بینی شده است باید دید بار دیگر بازارساز برای مهار قیمت وارد بازار می‌شود؟

دیدگاه خود را ارسال کنید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت جایگاه هشت هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

اخبار روز سایر رسانه ها

تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت جایگاه هشت هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد