قیمت دلار سکته کرد | قیمت دلار در بازار امروز چند؟
قیمت دلار در هفته پایانی مهر در حالی نوسانات افزایشی و کاهشی را پشت سر گذاشت که اخبار مربوط به جنگ حماس و اسرائیل در صدر توجه معاملهگران قرار داشت. دلار متعاقب اخبار سیاسی و تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران از سوی کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا در کریدور ۵۰ هزار تومانی تثبیت شد.
متوسط هفتگی قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد.طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیرمستقیم بر بازار خواهد داشت.مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند.قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.
قیمت دلار در هفته پایانی مهر در حالی نوسانات افزایشی و کاهشی را پشت سر گذاشت که اخبار مربوط به جنگ حماس و اسرائیل در صدر توجه معاملهگران قرار داشت. دلار متعاقب اخبار سیاسی و تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران از سوی کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا در کریدور ۵۰ هزار تومانی تثبیت شد.
قیمت دلار در آخرین معامله هفته جاری (دیروز) با نوسان محدود 100 تومانی با قیمت ۵۱ هزار و ۳۵۰ تا ۴۵۰ تومان معامله شد. این اسکناس در حالی در کریدور جدید تثبیت شد که متعاقب اخبار مربوط به افزایش تنش میان حماس و اسرائیل و موضوع تمدید تحریمهای ایران، بازارهای مالی آرایش افزایشی گرفته بودند.
تحلیلگران بازار ارز در شرایط فعلی کف قیمت دلار را منطقه ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان میدانند. موضوع تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، اوجگیری تنشهای منطقه و زلزله افغانستان کف حمایتی دلار را بالا برده است. به اعتقاد آنها دلار بالای محدوده ۵۰ هزار تومانی و در کریدور جدید تثبیت شده است. همچنین گفته میشود باید محدوده معاملاتی ۵۳ و ۵۴ هزار تومانی را بهعنوان سقف معاملاتی فعلی بازار در نظر گرفت.
این در حالی است که تلاش سیاستگذار برای تثبیت قیمت دلار با وجود اخبار نامساعد سیاسی که در دو هفته اخیر پیوسته به بازار تزریق شد، دو چندان شده است. کارشناسان اقتصادی همواره به موضوع رشد تورم و نقدینگی اشاره میکنند و با توجه به مولفههای کلان اقتصادی ارزش ذاتی دلار را محدوده کریدور هفتم میدانند. آنها معتقدند این تقاضای بازار است که قیمت را در محدوده فعلی نگه داشته است. آنها میگویند ما در بازار ارز از سمت عرضهکننده انحصار داریم. این عرضهکننده هم یا بانک مرکزی است یا شرکتهای بزرگ واردکننده که عمدتا دولتی هستند.
با وجود اینکه تلاش سیاستگذار برای بازپسگیری محدودههای قیمتی قبلی و برگشت به کریدور ۴۰ هزار تومانی ناکام مانده اما برخی معاملهگران کاهشی بازار، امید دارند با فروکش کردن آتش جنگ در منطقه، دلار محدوده مورد علاقه سیاستگذار که کانال ۴۸ و ۴۹ هزار تومانی است را باز پس گیرد.
ایران در جنگ مداخله نمیکند
این در حالی است که در روزهای گذشته فرضیه دخالت ایران در درگیری ایجادشده در منطقه از سوی آمریکا و برخی کشورهای غربی مطرح شد. متعاقب این موضوع در روزهای گذشته خبرگزاری آناتولی با انتشار خبری مبنی بر ادعای نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در مورد مداخله ایران در درگیریهای اخیر میان حماس فلسطین و اسرائیل اعلام کرد: «اگر رژیم آپارتاید اسرائیل قصد حمله به ایران، منافع و اتباع آن را نداشته باشد، ایران در این درگیری مداخله نخواهد کرد.»
گفتنی است برخی از مقامات آمریکایی عنوان کردند که در صورت گسترش دامنه درگیری اسرائیل وحماس به لبنان، جنگ شدیدی با مداخله ایران در منطقه رخ خواهد داد. در صورتی که این اخبار رنگ واقعیت به خود بگیرد احتمال تقاضای دلار در داخل کشور را بالا میبرد و متعاقب آن دلار صعودی خواهد شد. با این حال اما بررسی مواضع رسمی ایران در قبال جنگ غزه نشان میدهد، ادعای طرفهای غربی در حد گمانهزنی است.
سیگنال نامساعد گسترش مراودات سیاسی
گفتنی است در هفتهای که گذشت حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به چهار کشور منطقه (عراق، لبنان، سوریه و قطر) سفر کرد. وی ضمن رایزنی با مقامات این کشورها درباره اوضاع فلسطین با رهبران مقاومت در بیروت و دوحه نیز دیدار و گفتوگو کرد.
در حالی که در ماههای گذشته موضوع گسترش روابط با کشورهای همسایه سیگنال مساعد به بازارهای مالی میداد اما با شروع درگیری در منطقه خاورمیانه این مراودات در بحبوحه جنگ چندان به مذاق کاهشیهای بازار خوش نمیآید. به نظر میرسد با شروع جنگ حماس و اسرائیل و فرضیه دخالت ایران در این رخداد و تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، امید به رسیدن به توافقی در حوزه برجام و بهبود شرایط اقتصادی متعاقب این موضوع کاهش یافته باشد.
باید اشاره داشت که با وجود اعلام رسمی سازمان ملل در روز گذشته، مبنی بر پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران در موعد مقرر (26 مهر)، اما طرفهای غربی حاضر به پذیرش آن نیستند و اعلام کردهاند به تحریم تسلیحاتی ایران ادامه خواهند داد. در همین ارتباط، بامداد روز گذشته نیز، آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران اعلام کرد.
گفتنی است روز گذشته بازار هرات متعاقب وقوع زلزله در افغانستان همچنان تعطیل بود. روز گذشته دلار سلیمانیه کاهش ۳۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز با کاهش ۱۰۰ تومانی در کف کانال ۱۴ هزار تومانی معامله شد.
کارشناسان بازارهای مالی معتقدند بررسی حرکت قیمت دلار نشان میدهد که این اسکناس نسبت به ۶ ماه تا یک سال گذشته در روند صعودی قرار گرفته است. آنها موید این موضوع را نیز افزایش قیمت کالاهای اساسی، کالاهای مصرفی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیک و خودرو میدانند.دیروز کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر به موضوع شکایت ایران از کره جنوبی اشاره کرد. وی اقدام حقوقی را گام تکمیلی برای وادار کردن طرف مقابل دانست و خاطرنشان کرد: «اقدام ایران یک پیام روشن به طرف کره ارسال کرد مبنی بر اینکه ایران در احقاق حقوق خود بسیار جدی است و اجازه تضییع حقوق ملت ایران را نخواهد داد.»
قیمت نرخهای مختلف
دیروز نهم مرداد، اسکناس دلار در سایت بازار متشکل ارزی با قیمت ۴۱ هزار و ۳۰۴ تومان عرضه شد و ۱۵ تومان افزایش داشت. دلار حواله نیز با همین مقدار افزایش با رقم ۳۷ هزار و ۵۴۹ تومان عرضه شد.
همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفتههای گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.
در آخرین معامله دیروز، یورو در بازار آزاد با افزایش نزدیک به ۶۰۰ تومانی یک پله بالا رفت و با قیمت ۵۴ هزار و ۳۳۷ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی با افزایش هفت تومانی به قیمت ۴۵ هزار و ۴۹۰ تومان رسید. یوروی حواله نیز همانند اسکناس یورو هفت تومان افزایش قیمت داشت و با رقم ۴۱ هزار و ۳۵۵ تومان عرضه شد.
درهم امارات در آخرین معامله دیروز با رقم ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد و رشد ۱۳۰ تومانی داشت. حواله درهم با قیمت ۱۰ هزار و ۲۲۴ تومان مبادله شد و چهار تومان افزایش داشت. اسکناس درهم نیز با هفت تومان افزایش با رقم ۱۱ هزار و ۲۴۷ تومان عرضه شد.
کنترل زوری قیمت دلار
میثم رادپور کارشناس بازارهای مالی با تاکید براینکه سیاست فعلی نهاد پولی کشور در بازار ارز مانند گذشته است و اشتباهات را چندباره تکرار میکنند به تجارتنیوز گفت: سیاست دستوری دولت برای کنترل بازار ارز تنها منبع خلق ارزش یعنی تولید را فلج کرده است.
او ادامه داد: کاهش ارزش دستمزدها نسبت به قیمت کالاها و خدمات و تنزل سطح رفاه اجتماعی صرفا ناشی از چاپ پول نیست. چاپ پول مقدمتا از بین برنده ارزش نیست. اگر میبینیم ارزشی از ما کم شده، مشخصا جایی ارزشی از بین رفته است. ما عرصه این کشور را برای صاحبان کسبوکار بیثبات کردهایم، آنها هم بساط خود رامنقبض کردهاند و کمتر تولید میکنند و کمتر ارزش میآفرینند.
رادپور درباره آینده بازار ارز ضمن واضح بودن شرایط مانند تجربههای گذشته گفت:این دوره هم مثل دورههای قبل است، با این تفاوت که امروز مهمترین محرک قیمت دلار در بیسابقهترین وضعیت خود قرار دارد. تورم کشورمان چند سال است که رکوردهایی نزدیک به ۵۰درصد را بهثبت میرساند. با این نرخ تورم، فشارها برای افزایش قیمت ارز بیش از دورههای قبل خواهد بود.
این کارشناس بازارهای مالی تاکید کرد: در ۲ سالاخیر، قیمت ارز تقریبا از هر کالا و خدمتی، از هر داراییای کمتر افزایش یافته است و از این بابت باید گفت نهتنها فشار تورم جاری که بیسابقه است قیمتها را به سمت بالا تحریک میکند، عمده تورم انباشته دو سالاخیر هم در قیمت دلار منعکس نشدهاست.
قیمت دلار در ۴ روز گذشته در کانال ۳۵ هزار تومان در نوسان بود و این روند کاهشی قیمت دلار از نیمه هفته گذشته با تشویق و تهدید بازارساز بر نرخ این اسکناس آمریکایی شکل گرفت.آیا ۳۵ هزار تومان کانال جدید قیمت است؟
قیمت دلار در نخستین روز هفته با آرامش آغاز به کار کرد. هفته گذشته نوسان افزایشی قیمت دلار این اسکناس آمریکایی را تا مرز ۳۷ هزار تومان برد و روند بازگشتی که از نیمه دوم هفته پیش آغاز شد همچنان پابرجاست.
تحلیلگران ثبات نسبی در بازار،اعتبار سیاستگذاران و افزایش اعتماد عمومی را از فاکتورهای موثر در ثبات بازارهای مالی در زمان افزایش قیمتها میدانند در روزهای گذشته کدام یک از این عوامل بهبود یافته که قیمت دلار در مدار آرامش در حرکت است؟
به قیمت ۳۵ هزارتومانی دلار عادت کنیم؟
در نخستین معامله روز شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ قیمت دلار با نرخ ۳۵ هزار و ۱۰۰ تومان باز شد و در نیمههای روز به کف کانال مذکور رسید. در لحظه نگارش این گزارش قیمت دلار به نوسانی محدود به قیمت ۳۵ هزار و ۳۰ تومان معامله شد.
اما بازارهای موازی نیز کاهش قیمت دلار را تایید میکنند. درهم امارات که در روزهای افزایش قیمت دلار تهران، به مرز ۱۰ هزار تومان رسیده بود مطابق روز پنجشنبه بدون تغییر با قیمت ۹ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که دلار هرات نیز بر مدار نزولی در حرکت است و به قیمت ۳۴ هزار و ۳۳۰ تومان رسید.
سیگنال دلار هرات نشان از کاهش بیشتر قیمت میدهد به طوری که دلار فردایی هرات با روند کاهشی ۳۴ هزار و ۱۸۰ تومان پیشبینی شده است.
هفته پیش ضد حمله بازارساز به قیمت دلار صف دلارهای سهمیهای را آب کرد و ثابت کرد که سیاست تنبیه هنوز هم میتواند جلوی تقاضا در بازار را بگیرد.
نیروی انتظامی در بازار ارز حاضر شد. پیامکهایی از سوی قوه قضاییه برای دارندگان دلار ارسال شد و خریداران تهدید به بستن حساب و قطع یارانهشان شدند. اینها عواملی شد تا اجاره کارت ملی برای خرید دلار سهمیهای توسط دلالان و استفاده از این رانت دولتی دیگر آسان نباشد.
صف دلار سهمیهای آب رفت و دلار همچنان در بازار آزاد مشتری داشت اما اینبار متقاضیان دلار بازیگران ارزی بزرگ با سرمایههای بالا نبودند بلکه مشتریان، با سرمایههای محدود از بازار آزاد دلار میخریدند.
فعالان بازار دلار میگویند بازیگران باتجربه بازار در فاز احتیاطی فرو رفتهاند و بیشتر فروشنده بودند تا خریدار و این خود میتواند عاملی برای کاهش قیمت دلار در روزهای گذشته باشد.
افزایش قیمت دلار با خرید چمدان همسو شد
کارشناسان و تحلیلگران بازار از ابتدای سال تا کنون چنین روزهایی را برای قیمت دلار پیشبینی کرده بودند اما معاملهگران کف بازار از الگوی ابداعی چمدان میگویند. الگویی که پایه علمی ندارد اما از روند افزایشی سفرها در روزهای اخیر حکایت دارد. آنها با توجه به این الگوی ابداعی معتقدند در بازار همسایه یعنی خیابان منوچهری، خرید ساک و چمدان سیر صعودی گرفته است. از نگاه آنها این رفتار یعنی میزان سفر زیاد است و بخشی از این سفرها میتواند تقاضای ارزی را به همراه داشته باشد.
حتی برخی از معاملهگران مدعی بودند فروشندههای چمدان به آنها گفتهاند، در این دو هفته مثل شب عید کار کردهایم. اکوایران همچنین از حضور و دخالت نیروی انتظامی برای متفرق کردن خریداران ارز در میدان فردوسی گفته که در شرایط مشابه نیز این نهاد به کمک بازارساز آمده است تا هیجانات آنی بازار را کنترل کند.
در کارزار صف متقاضیان دلار از یک سو و سیاستهای جدید بانک مرکزی از سوی دیگر، فعلا پیروز میدان قیمت دلار است که در حال تصاحب سطوح قیمتی جدید است و رسیدن به دلار ۳۲ هزار تومانی را به رویا تبدیل کرده است. این در حالی است که در ابتدای هفته بانک مرکزی در مطلبی از عرضه سنگین ارز در معاملات نیمایی خبر داد که تنها برای یکسوم آن تقاضا وجود داشت.
افزایش انتظارات تورمی و قیمت دلار
در همین راستا محمود جامساز، کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر تاثیر روند توافقات برجام بر قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: اواخر مرداد ماه سالجاری روند قیمت دلار تحت تاثیر اخبار مساعد از سوی طرف آمریکایی درباره توافقات هستهای برجام و نزدیک شدن مذاکرات به نتیجه مطلوب، کاهشی شد. در مقابل با تغییر مطالبات ایران و تقاضاهای جدید قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت.
او ضمن تاکید بر انتظارات تورمی جامعه بر قیمت دلار افزود: در شرایطی که قیمتها نوسان شدید دارد، تورم بالای ۵۰ درصدی داریم و بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی محدودی دارد توانایی نهادهای پولی برای تعیین قیمت دلار کاهش مییابد ضمن اینکه بانک مرکزی نیز با وجود اختیارات نامحدود به دلیل کمبود منابع ارزی توانایی کنترل بازار و قیمت دلار را نمیتواند داشته باشد.
جامساز با اشاره به اوضاع نامساعد سیاسی در سطح بینالمللی، اعتراضات اجتماعی داخلی و عدم اطمینان از حصول توافق برجام خاطر نشان کرد: در این شرایط انتظارات تورمی بیش از گذشته در جامعه شکل میگیرد و با وجود تنگنای ارزی ناشی از تحریمها و کاهش درآمدهای ارزی توانایی کنترل قیمت دلار بسیار محدود میشود این در حالی است که تصمیمات و اختیارات بدون توجه به منابع گرفته شده و نهاینا افزایش قیمت فعلی دلار را رقم زده است
قیمت دلار در هفتهای که گذشته وارد کانال ۳۴ هزار تومان شد و در آخرین معاملات بازار ارز آزاد هفته گذشته با قیمت ۳۴ هزار و ۸۳۰ تومان معامله شد. در حالی که دلار فردایی با قیمت ۳۵ هزار تومان پیشبینی شده است باید دید بار دیگر بازارساز برای مهار قیمت وارد بازار میشود؟
دیدگاه خود را ارسال کنید